| BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
|
| | BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri | |
| kurabiye çeşitleri | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:30 pm | |
| Elmalı Kaşık Çöreği (5-6 Kişilik)
Malzemeler 120 gr. Margarin 1/2 Su Bardağı Süt 1 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Şeker 2 Su Bardağu Un 1/2 Paket Kabartma Tozu 1 Tatlı Kaşığı Tarçın 1/2 Çay Kaşığı Tuz 1/2 Portakal Kabuğu Rendesi 1 Adet Elma
Yemeğin Tarifi Geniş bir kapta sütü, şekeri, yumurtayı ve küp küp kesilmiş margarini karıştırın. Yarım paket kabartma tozunu ilave edin. Unu, Tuzu ve tarçını da ekleyip karıştırın. Yarım portakalın kabuğunu rendeleyip malzemelere ekleyin. Tüm malzemeler özleşene dek karıştırın. Elmanın kabuğunu soyup çekirdek yataklarını çıkarın. Bir çatal yardımıyle ezerek püre haline getirin. Bunu karışımın içine ekleyin. İyice karıştırın. Karışımdan kaşık kaşık alıp fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızaran dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir spatula yardımıyle bisküvileri yerlerinden oynatıp soğumaya bırakın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:30 pm | |
| Elmalı Kurabiye
Malzemeler 4 Adet Orta Boy Elma 3 Yemek Kaşıgı Toz Şeker 3 Su Bardağı Un 250 gr Margarin 1/2 Limon Suyu l Paket Kabartma Tozu 1 Çay Kaşığı Tarçın 1/2 Su Bardağı Ceviz İçi 1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
Yemeğin Tarifi Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun. Diger tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve kabartma tozu koyarak hamur yapın, Hamuru 10-15 dakika dinlendirin. 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında yuvarlak yemek tabağı büyüklügünde açın. Önce ortadan ikiye, sonra da dörde ve sekize bölerek 8 adet üçgen elde edin. Ortasına elmalı iç koyup uçlarını ortadan birleştirerek bohça yapın. Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri eleyip servise sunun. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:31 pm | |
| Erikli Kurabiye
Malzemeler 250 gr. Margarin 1 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Paket Kabartma Tozu 1 Adet Limon Rendesi 1 Kahve Fincanı Şeker 3 Su Bardağı Un 1 Çay Kaşığı Vanilya İçi İçin: 15 Adet Kırmızı Ve Olgun Erik Üzerine: Pudra Şekeri
Yemeğin Tarifi 3 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu düz bir zemine eleyerek alın.Ortasını havuz şeklinde açın.İçine 250 gr.oda sıcaklığında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşığı yoğurt,1 adet limonun rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşığı vanilyayı koyun.Malzemeleri birbiriyle iyice karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan erik büyüklüğünde parçalar koparıp,avucunuzun içinde açın.15 adet eriğin çekirdeklerini çıkarın.Elinizde şekillendirdiğiniz hamurla eriklerin üzerini iyice kaplayın.Tüm kurabiyeleri bir tepsiye yerleştirerek 150 derecelik fırında 25 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra (dilerseniz) üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:31 pm | |
| Malzemeler Sade Hamur Malzemesi: 3 Su Bardağı Un 2 Yumurta 1.5 Çay Bardağı Su 1 TatlıKaşığı Sirke 9 Çorba Kaşığı Margarin 1/2 Çay Kaşığı Tuz Hindistancevizli Hamur Malzemesi: 4 Çorba Kaşığı Margarin 1.5 Çay Bardağı Pudra Şekeri 1 Su Bardağı Un 1/2 Çay Kaşığı Vanilya 1/2 Su Bardağı Hindistancevizi İç Malzemesi: 2 Çay Bardağı Tozşeker 6 Yumurta Akı 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Su Bardağı Hindistancevizi 1 Tatlı Kaşığı Sirke 1/2 Çay Kaşığı Tuz
Yemeğin Tarifi Sade hamur malzemelerinden un,su,yumurta,sirke,tuz ve 3 çorba kaşığı margarini karıştırıp yoğurun.Hazırladığınız hamuru 15 dk.dinlendirin.Dinlenen hamuru tezgah üzerine yayın.6 çorba kaşığı margarini üzerine yayarak hamuru ikiye katlayın.Hamuru dikdörtgen açın ve beşe katlayın.Bu işlemi bir kez daha tekrar edin.Hamuru beşe katlanmış olarak 30 dk dinlendirin. Hindistancevizli hamur için;margarin,pudra şekeri,vanilya,un ve hindistancevizini karıştırıp yoğurun.İç malzemesi için hindistancevizi,şeker,yumurta akı ve teryağını kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın.Karışıma sirke ve tuzu da ekleyerek 2 dk. Daha karıştırın.Hazırladığınız sade hamuru tezgahın üstüne açıp,hindistancevizli hamuru üzerine yayın. Hamuru ikiye katlayın.Dikdörtgen açarak beşe katlayıp yarım santim kalınlığında açın.İç malzemesini açtığınız hamurun üzerine yayın.Hamuru dikdörtgen veya yuvarlak keserek 180 derecede 10 dk.pişirin.Pişirdiğiniz kurabiyeleri hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:31 pm | |
| Hollanda Bisküvisi
Malzemeler 1.5 Su Bardağı Un 175 gr. Tereyağı 1 Adet Yumurtanın Akı 1 Su Bardağı Pudra Şekeri 1 Paket Vanilya 1/2 Paket Kabartma Tozu 1 Su Bardağı Toz Şeker
Yemeğin Tarifi Unu eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru üç eşit parçaya ayırın. Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın. Toz şekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın. Hamur rulolarını şekerle yuvarlayın. Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin. Çok hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta hararetli bir fırında 15 dakika pişirin. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:31 pm | |
| İncir Reçelli Çörek (6 Kişilik)
Malzemeler 5 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Şeker 100 gr. Margarin 1 Su Bardağı Süt 2 Adet Yumurta 30 gr. Yaş Maya 1 Tutam Tuz 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi 20 Adet İncir Reçeli Tanesi Üzerine : Margarin ve Pudra Şekeri
Yemeğin Tarifi Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın. Limon kabuğu rendesini de ekleyin. Gerekirse 1-2 çorba kaşığı un daha ekleyin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir kapak kapatıp mayalanmasını bekleyin. 2 kat kabaran hamurdan parçalar koparın. Yuvarlayıp içlerine birer incir reçeli tanesi koyun. Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Herbirinin üzerine bir parça margarin koyun. 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:31 pm | |
| Kaçamak (4 Kişilik)
Malzemeler Yarım kg mısır unu 8 bardak su Yarım çay bardağı sıvı yağ (suyuna katılır) 2 tatlı kaşığı tuz (suyuna katılır) 1 çorba kaşığı salça 100 gr tereyağı 100 gr beyaz peynir Yeterince pul biber 1 çay bardağı pekmez (ikinci versiyonda)
Yemeğin Tarifi Önce 8 su bardağı suyu tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca suyun ortasına gelecek şekilde mısır ununu dağıtmadan dökün. Kaşıkla karışımın 5-6 yerinden delikler açıp hava almasını sağlayın. 10 dakika kadar pişirip karıştırarak helva kıvamına gelince kaşık kaşık servis yapılacak tabağa aktarın. Aktarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine tereyağlı salça döküp, peynir ve pul biberden katıp sıcak servis yapın. Özellikle çayla birlikte kahvaltılarda yenilen kaçamağı, pekmezli yemek de mümkün. Bunun için yalnızca, tabağa konan kaçamağın üzerine sade tereyağı gezdirip üzerine pekmez katmak yeterli... | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:32 pm | |
| Kaşarlı Örgü Çubuk
Malzemeler 2 Su Bardağı Un 250 gr. Rendelenmiş Kaşar Peyniri 160 gr. Margarin veya Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Pudra Şekeri 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber Üzerine 1 Adet Yumurtanın Sarısı Çörekotu
Yemeğin Tarifi Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde açın. Rendelenmiş kaşar peynirini, margarin veya tereyağını, tuzu pudra şekerini ve kırmızı toz biberi ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Avucunuzun büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Bu yuvarlakların her birini 20 cm uzunluğunda, bir kalem kalınlığında çubuk olacak şekilde hazırlayın. Çubukları 3 eşit parçaya ayırın. Bu üç parçanın bir tarafını birleştirin. Açıkta kalan uçlarını örün. Açılmaması için uçlarını birleştirin. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:32 pm | |
| Kayısılı Bisküvi
Malzemeler 2 adet yumurta 100 gr margarin 2 su bardaği un 1 su bardaği toz şeker 1,5 çay kaşiğı kabartma tozu Yarım su bardağı ceviz Yarım su bardağı kuru kayısı
Yemeğin Tarifi Ceviz ve kayısıları bıçakla kıyın. Bir kaba unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp toz şekeri, yumurtayı ve yumuşamış margarini koyup yavaş yavaş yoğurun. içerisine kabartma tozunu ilave edin. Hamuru nemli bez altında 10 dakika dinlendirin. Merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Ceviz ve kayısıları üzerine serpin. Merdaneyi üzerinde yuvarlayıp fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirin | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:32 pm | |
| Kayısılı Kuki
Malzemeler 1 su bardağı dövülmüş findık 1 su bardaği kuru kayısı Yarım su bardağı toz şeker 2 adet yumurta beyazı 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Yemeğin Tarifi Kuru kayısıları ince ince kıyın. Yumurta beyazı ve toz şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. İçine dövülmüş fındık, Hindistan cevizi ve kayısıları ilave ederek karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yapmış olduğunuz bu karışımdan bir tatlı kaşığı alarak kağıdın üzerine aralıklarla dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alarak servise sunun. Not : Kurabiye gärünümündeki kukinin en önemli özelligi un konmadan yapılmasidır. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:32 pm | |
| Kiraz Şekerlemeli Bisküvi
Malzemeler 250 gr. Pirinç 3/4 Su Bardağı Süt 3 Çorba Kaşığı Şeker 1 Adet Limon 1 Adet Yumurta Sıvı Yağ 5 Çorba Kaşığı Un 8 Adet Kiraz Şekerlemesi 1 Paket Vanilya Pudra Şekeri Bir Tutam Tuz
Yemeğin Tarifi Süte 3 çorba kaşığı şeker ilave ederek kaynatın. Vanilya ve bir tutam tuz ilave edin. Pirinci süte ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika kadar pirinçler sütü çekinceye kadar pişirin. Ocaktan indirip bir limon kabuğu rendesini karıştırın. Yumurta ve 2 çorba kaşığı unu ilave edin. Karıştırıp pirinç soğuyuncaya kadar bekleyin. Pirinçten ceviz büyuklüğünde parçalar koparıp avucunuzla yassılatın. Ortasına baş parmağınızla bir çukur açarak hafifçe unlayın. Kızgın yağda pişirin. Süzgeçle çıkarıp kağıt havlu üzerinde yağı süzülene dek bekletin. Üzerine pudra sekeri serpip, ortasındaki oyuklara yarımşar kiraz şekerlemesi yerleştirin. Sıcakken servis yapın | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:32 pm | |
| Kirazlı Kurabiye
Malzemeler 2 Su Bardağı Kiraz Şekerlemesi 1 Paket Vanilya 3 Su Bardağı Un 250 gr.Margarin 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri 1 Çorba Kaşığı Kabartma Tozu Üzerine: Pudra Şekeri
Yemeğin Tarifi 1 saat önceden kiraz şekerlemesinin üzerine 1 paket toz vanilyayı döküp,karıştırın.Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.Margarini,yoğurdu,pudra şekerini,vanilyayı ve kabartma tozunu unun ortasına koyun ve yoğurun.Hazırladığınız hamurun üzerini bir bezle örtüp,20 dk.buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardığınız hamuru 1-2 kez yoğurup,3 eşit parçaya bölün.Düz ve kuru bir zemini hafifçe unlayın.Hamurları merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açın.Bir çay bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin.Yuvarlakların yarısının üzerine kiraz şekerlemelerinden 2 adet koyun.Diğer yuvarlakları kirazların üzerine kapatın.Kenarlarının açılmaması için bastırın. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken servis tabağına alın.Üzerine pudra şekeri eleyip,servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:32 pm | |
| Kivi Soslu Biskuvi
Malzemeler 500 gr kivi 500 gr süt 500 gr sade bisküvi 4 çorba kaşığı pudra şekeri Sos için : 2 adet yumurta Yarım su bardağı şeker 1 kibrit kutusu kadar margarin 1 çorba kaşığı kakao 2-3 adet çikolataiı bisküvi 1 su bardağı sıcak su
Yemeğin Tarifi Bir kaba bisküvileri koyup elle ufalayın. Sütü ısıtın. şeker de ekleyerek bisküvilerin üzerine dökün. İyice ezin. Kivileri dilimleyip ezin. Sütlü bisküvinin içine katıp karıştırın. Arzu ettiğiniz bir kaba folyo yayın. Hazırladığınız karışımı bu kaba dökerek dolapta donmasını bekleyin. Sosun hazırlanışı: Yumurta, şeker, sıcak su, kakao ve margarini bir kaba koyup karıştırın. Çikolatalı bisküvileri elle parçalayıp içine katarak ezin. Buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman sosu üzerine dökerek sunun. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:32 pm | |
| Kuş Üzümlü Kurabiye
Malzemeler Yarım çay bardağı kuş üzümü 1 çay bardaği dövülmüş ceviz içi 1 çay bardaği şeker 1 çay bardaği süt 100 gr margarin 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un
Yemeğin Tarifi Derince bir kaba tüm malzemeleri koyun. Malzemeleri iyice ezin. Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı) ilave ederek yumuşakça bir hamur elde edin.10 dakika hamuru diniendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayin. Bunlari tepsiye dizin. 200 derecede änceden ısıtılmış firinda pişirin. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:33 pm | |
| Lorlu Un Kurabiyesi
Malzemeler 1 Paket Margarin 1 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Yoğurt 4 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Şeker 1 Paket Kabartma Tozu İç İçin: 300 gr Lor Peyniri 2 Su Bardağı Şeker Üzerine: 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Yemeğin Tarifi Yumuşatılmış margarini geniş bir kabın içine alalım.İçine yumurtayı,yoğurdu ve 1 su bardağı şekeri ilave ederek yoğuralım.Krem kıvamına geldiğinde elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyerek iyice yoğuralım. Ayrı bir kap içinde loru ve 2 su bardağı şekeri karıştıralım.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarladıktan sonra elimizle bastırarak yassılaştıralım.İçine şekerli lordan bir miktar koyalım.Hamurun kenarlarını lorun üzerinde büzelim. Orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirelim.Fırından alıp soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapalım. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:33 pm | |
| Mantar Kurabiye
Malzemeler 2 Paket Buğday Nişastası 1 Su Bardağı Un 2 Adet Yumurta 1 Paket Margarin 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu 1 Paket Pudra Şekeri Üzerine: 1 Tatlı Kaşığı Kakao
Yemeğin Tarifi Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını,1 su bardağı unu,2 adet yumurtayı,1 paket oda sıcaklığında margarini,1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğurun. Fırın tepsisinin boyutlarında yağlı kağıt serin.Tepsinin içine yerleştirin.Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın.Elinizde yuvarlayarak şekil verin.Küçük hamur toplarını tepsiye dizin.Yuvarlak küçük bir şişe kapağını kakaoya batırın.Sonra küçük hamur topunun üzerine bastırın.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında kurabiyelerin üzeri çok hafif pembeleşene dek pişirin. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:33 pm | |
| Meyveli Beze
Malzemeler 4 Adet Yumurtanın Akı 1 Su Bardağı Toz Şeker 1/2 Tatlı Kaşığı Vanilya Çırpılmış Krema Meyve
Yemeğin Tarifi Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde kar haline gelene dek iyice çırpın.İçine şekerin yarısını ilave edip,mikserle tekrar çırpın.Şekerin geri kalanını bu karışıma ilave edin.Vanilya ve sirkeyi ekleyip,tekrar karıştırın. Tepsiyi fırından çıkarın.Üzerine bir tabaka yağlı kağıt yayın.Yağlı kağıdın ortasına kalemle 18 cm çapında bir çember çizin.Hazırladığınız yumurta akı karışımını kağıdın üzerine çemberden taşırmamaya dikkat ederek yayın.Sonra fırına koyun.Mikrodalga fırının yüksek derecesinde 2 dakika pişirin.Fırının kapağını açın.10 dakika içinde bırakın. Bu sürenin sonunda dikkatlice fırından çıkarın.Soğuyana dek bekleyin.Dikkatlice yağlı kağıdı alıp,bir tabağa koyun.Üzerine çırpılmış kremayı ekledikten sonra çilek,kivi,muz gibi mevsim meyveleri ile süsleyip,servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:33 pm | |
| Meyveli Fındıklı Çörek
Malzemeler 2 Su Bardağı Un 1 Kahve Fincanı Süt Bir Tutam Yaş Maya 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 100 gr. Margarin 1 Kase Dövülmüş Fındık 2 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm Marmelat ve Toz Şeker
Yemeğin Tarifi 2 Su bardağı unu derin bir kaba alın. 1 kahve fincanı süt ilave edin. Bir tutam yaş mayayı ılık suda ezin. 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve 100 gr. margarin ile beraber hamur yapın. Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin. Hamuru ikiye bölün. Merdane ile açın. Üzerine dilediğiniz marmelattan sürün. Bol miktarda dövülmüş fındık serpin. 2 çorba kaşığı kuru üzümü yayın. Rulo biçiminde sarın. 2 Parmak eninde kesin. Tepsiye dizin. Toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:33 pm | |
| Meyveli Turtalet
Malzemeler Milföy Hamuru İçin: 150 gr Un 85 gr Margarin 75 gr Toz Şeker 1 Yumurta Sarısı 1 Limon Kabuğu Rendesi 1 Tutam Tuz İç İçin: 2 Yumurta Sarısı 50 gr Tozşeker 25 gr Un 300 ml Süt 1 Çay Kaşığı Vanilya 450 gr Karışık Meyve(Üzüm,Muz,Çilek,Kivi Vs.) 100 gr Bitter Çikolata 3 Çorba Kaşığı Kayısı Marmelatı
Yemeğin Tarifi Unu,tuzu ve parçalara ayırdığınız margarini bir kapta yoğurun.Çırpılmış yumurta sarısını,toz şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave edin.Pütürsüz,yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin.Hamuru bir naylona sarıp serin bir yerde 15-20 dk bekletin. Turtalet kaplarını yan yana dizin.Hamuru bir merdaneyle,kalıpların eni kalınlığında açın ve kapların üzerine yayın.Elinizle hamuru her kabın içine bastırarak yerleştirin.Merdaneyle kapların üzerinden geçin ve kalan parçayı alın.Hamurun ortasına kuru fasülye veya mercimek koyun.200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.Fasulye veya mercimekleri çıkartıp tekrar 5 dakika pişirin. Soğuduktan sonra turtaletleri kaplardan çıkarın.Kremayı hazırlayın.Meyveleri yıkayıp,varsa çekirdeklerini çıkarın.Çikolatayı parçalara bölüp benmari usulü eritin.Marmelatı da benmari usulü sulandırın. Her turtaletin üzerine biraz çikolata sürüp soğumaya bırakın.Kremayı turtaletlere eşit miktarda dağıtın. Meyveleri kremanın üzerine yerleştirin.En üste bir kat marmelat sürün. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:33 pm | |
| Mısır Gevrekli Kurabiye
Malzemeler 60 gr.Sütsüz Çikolata Parçacığı 1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm 1/4 Su Bardağı İnce Dövülmüş Ceviz 125 gr.Küp Küp Kesilmiş Margarin 1 Tatlı Kaşığı Rendelenmiş Portakal 1/3 Su Bardağı Toz Şeker 1 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Un 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu 2 Su Bardağından Biraz Fazla Ezilmiş Mısır Gevreği 80 gr.Eritilmiş Sütsüz Çikolata
Yemeğin Tarifi Fırını 180 derecede ısıtalım.İki adet fırın tepsisini yağlayalım. Çikolata parçacıkları,kuru üzüm,ceviz ve portakal kabuğu rendesini orta boy bir tencereye alarak malzemeleri iyice karıştıralım.Mikser yardımıyla margarin ve şekeri çırpalım.Açık renkli krema kıvamına geldiğinde içine yumurtayı ilave edip,iyice çırpalım.Karışımı büyük bir kaba aktaralım. Metal bir kaşık kullanarak içine unu ve kabartma tozunu ekleyelim.Kuru üzümlü karışımı da ilave edip,karıştıralım.İki tatlı kaşığı ölçüsündeki karışımı ezilmiş mısır gevreğinde yuvarlayalım. Hazırladığımız fırın tepsilerine yerleştirelim.Çıtır çıtır ve altın rengi olana dek kızartalım.Çıkardıktan sonra bir fırın ızgarasının üzerine dizip,soğutalım.Eritilmiş çikolatayı bir pipetle soğutulmuş kurabiyelerin üzerine şekilli olarak sıkalım. ÖNERİ:Arzu edilirse kuru üzüm yerine ince kesilmiş taze üzüm de kullanılabilir. | |
| | | | kurabiye çeşitleri | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri | |
|
| BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri | |
|
|
| |
|