| BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
|
| | BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri | |
| kurabiye çeşitleri | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:26 pm | |
| Alman Kurabiyesi
Malzemeler 375 gr.Tereyağı 5 Bardak Un 1 Tatlı Kaşığı Maya 1 Yemek Kaşığı Krem Şanti 2 Yumurtanın Sarısı 100 gr.İri Taneli Toz Şeker
Yemeğin Tarifi Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.bekletin. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 derece ısıda 12-15 dk.pişirin.Ve soğumaya bırakın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:26 pm | |
| Altın Düğme Kurabiyesi (4 Kişilik)
Malzemeler 5 su bardağı süt 50 gr. tereyağı 2 çorba kaşığı bal 6 yumurtanın sarısı 1 adet yumurta 250gr. un 500 gr. pudra şekeri Krema
Yemeğin Tarifi Sütü kaynatın, tereyağını ve balı ilave edin. Unu, yumurta sarısını ve bir bütün yumurtayı karıştırın. Pudra şekerini ilave edip yoğurun. Hamura sıcak ballı sütü ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra, bir saat dinlendirin. Hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin. 220 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Ballı kurabiyeler soğuduktan sonra yanında krema ile servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:26 pm | |
| Altın Yıldızlar (6 Kişilik)
Malzemeler 1 Su Bardağı Toz Badem 1/2 Su Bardagi Çok İnce Çekilmiş Ceviziçi 2 Su Bardağı Pudra Şekeri 1/2 Çay Bardağı Çok İnce Kıyılmış Portakal Şekerİemesi 1 Çay Kaşığı Tarçın 1 Yumurta Beyazı Yaldızlı Gida Boyasi (üzeri için)
Yemeğin Tarifi Yumurta beyazı hariç bütün malzemeyi karıştırın. Yumurta beyazını da ilave edip 3-4 dakika yoğurun. Sert bir hamur elde edin. Hamuru 1 cm kalinlığında açın. Yıldiz şeklindeki bir kalipla keserek yağlarımış fırin tepsisine dizin. Önceder ısıtılmış 1 50 derece firında, firırıın kapagını açık bırakarak 35 dakika pişirin. Üzerini yaİdızli gıda boyasıyle süsleyerek servis yapin. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:27 pm | |
| Artılı Kurabiye (4 Kişilik)
Malzemeler 1 Adet Yumurta 1/4 Su Bardağı Pudra Şekeri 2,5 Su Bardağı Un 200 gr.Margarin İçi İçin: 6 Su Bardağı Dövülmüş Fındık 4 Adet Yumurta 2 Çorba Kaşığı Süt 1,5 Su Bardağı Şeker
Yemeğin Tarifi Hamur için 1 adet yumurtayı,çeyrek su bardağı pudra şekerini,2.5 su bardağı unu ve oda sıcaklığında bırakılıp,küçük küpler halinde doğranmış margarini yoğurma kabında karıştırın.Malzemeler özleşene dek yoğurduktan sonra 1 saat bekletin. Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.İç malzemesi için 6 su bardağı dövülmüş fındığı,4 adet yumurtayı,2 çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın. Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun.En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleriartı şeklinde yerleştirin.Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dk.pişirin.Soğuduktan sonra servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:27 pm | |
| Aşk Düğümü (6 Kişilik)
Malzemeler 2.5 Su Bardağı Un 4 Adet Yumurta 1 Çay Kaşığı Sirke Pudra Şekeri Kızartmak için: Ayçiçekyağı
Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak 2 su bardağı unu,4 adet yumurtayı ve 1 çay kaşığı sirkeyi derin bir kabın içinde karıştırın.Kulak memesi kıvamaına gelinceye kadar yoğurun.Hazırladığınız hamuru buzdolabında 1 saat bekletin. Dolaptan aldığınız hamura kalan yarım su bardağı unu yedirin.Hamuru dörde bölün.Merdaneyle bir parmak kalınlığında açın.Açtığınız hamuru da 12 cm uzunluğunda parçalara ayırın. Hamur parçalarının her birini,iki ucundan ortada birleştirip düğüm atın.Geniş bir tavanın içinde ayçiçek yağını kızdırın.İçine hamurları atıp,kızartın.Üzerine pudra şekerini ekleyip,servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:27 pm | |
| Ay Çöreği (6 Kişilik)
Malzemeler 3 Su Bardağı Un 100 gr. Margarin 1 Kahve Fincanı Süt 1 Adet Yumurta Akı Bir Miktar Yaş Maya 1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık 1/2 Su Bardağı Toz Şeker 1 Dilim Bayat Ekmek İçi 1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm 1 Çay Kaşığı Tarçın 1 Çay Kaşığı Yenibahar
Yemeğin Tarifi 3 su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve 1 adet yumurta akını derin bir kaba alın. Bir tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. 1 saat dinlendirin. Ayrı bir yerde 1 su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı toz şeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın. Ortasına hazırladığınız içten koyun. Rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün. Üzerine kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:27 pm | |
| Ayvalı Esmer Bisküvi (6 Kişilik)
Malzemeler 1 Adet Ayva 1 Çay Bardağı Tozşeker 1 Su Bardağı Kepekli Un 1+1/3 Su Bardağı Un 2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası 1 Su Bardağı Şeker 1 Adet Yumurta 100 gr. Margarin 1/2 Paket Kabartma Tozu
Yemeğin Tarifi Ayvanın kabuğunu soyun. Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin. Ayva dilimlerini ve çekirdekleri, şekerle birlikte tencereye aktarın. Kısık ateşte pişirin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın. Kepekli unu, buğday nişastasını, tozşekeri, yumurtayı,margarini, kabartma tozunu, ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun. Hamurun çok yumuşak olması halinde geri kalan unu da katın. İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün. Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açın. Bir çay bardağı yardımıyle yuvarlak bisküviler kesin.Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın. Çukurun içine ayva püresini koyun. 200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:27 pm | |
| Ballı Gevrekler (10 Kişilik)
Malzemeler 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 175 gr. tereyağı 3 çorba kaşığı bal 350 gr. yulaf ezmesi 50 gr. fındık 50 gr. ceviz 125 gr. kabuksuz kabak çekirdeği
Yemeğin Tarifi Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin. Yulaf ezmesi, dövülmüş fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız ballı karışımı, kalınlığı 1 cm olacak şekilde tepsiye yayın. 180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra çubuk şeklinde kesin.
| |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:27 pm | |
| Briyoş (10-12 Kişilik)
Malzemeler Mayalı Hamur Malzemesi 4.5 Su Bardağı Un 1 Kahve Fincanı Tozşeker 1 Kahve Fincanı Süt 4 Kahve Fincanı Margarin 3 Adet Yumurta 1 Limon Suyu 5 Tatlı Kaşığı Toz Maya 1 Çay Kaşığı Tuz Üzerine Sürmek İçin 1 Yumurta Sarısı 2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
Yemeğin Tarifi Mayalı hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda bekletin Hamurun dörtte birini ayırın. Kalan hamuru 24 eşit parçaya bölün ve top şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Hamurların ortalarına bastırarak birer çukur açın. Ayırdığınız hamurdan da 24 küçük top yapın. Tepsideki hamurlara açtığınız çukurlara yerleştirin. 30 dakika mayalanmak üzere bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Hindistancevizi ile süsleyip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:27 pm | |
| Cevizli Ay Çöreği (10-12 adet)
Malzemeler Üzerine Sürmek İçin: 1 Yumurta Sarısı 2 Çorba Kaşığı Susam Mayalı Hamur Malzemesi 4.5 Su Bardağı Un 3 Tatlı Kaşığı Toz Maya 2 Kahve Fincanı Margarin. 1.5 Kahve Fincanı Tozşeker 1/2 Su Bardağı Ilık Süt 2 Yumurta 1/2 Çay Kaşığı Tuz İç Malzemesi 5 Su Bardağı Çekilmiş Badem, Fındık 2.5 Su Bardağı Tozşeker 2 Tatlı Kaşığı Kakao 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz 1 Su Bardağı Doğranmış Kuru Üzüm 1 Çay Kaşığı Tarçın 2 Yumurta Akı
Yemeğin Tarifi Mayalı Hamuru Hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın. İç malzemesinin tümünü karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp köfte şekli verin. Açtığınız hamurların ortasına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin. Hamuru rulo yapıp ay şekli verin. Hazırladığınız ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine dizin. 25-30 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:28 pm | |
| Cevizli Burma Çörek (8 Kişilik)
Malzemeler 1/2 Paket Margarin 1 Su Bardağı Pudra Şekeri 3 Adet Yumurtanın Sarısı 1/2 Su Bardağı Süt 1 Çorba Kaşığı Bal 1 Paket Kabartma Tozu Alabildiği Kadar Un
Yemeğin Tarifi 1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın. İlk açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ ve dövülmüş ceviz serpin. Üzerine bir yufka daha koyun. Onun üzerine de malzemeleri ekleyin. En Üste bir yufka daha kapatın. Bu üç yufkayı rulo yapıp gül biçiminde kıvırın. Yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer yufkaları da aynı biçimde üst üste koyup ortadaki yufkanın etrafında dolayın. Üzerine 2 çorba kaşığı eritilmiş margarini serpip 1 adet yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
| |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:28 pm | |
| Cevizli Kurabiye
Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ yarım paket margarin 2 çorba kaşığı sirke aldığı kadar un 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ceviz 1 çay bardağı doğranmış zeytin 1 adet yumurta sarısı
Yemeğin Tarifi 1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın. 2 çorba kaşığı sirke, aldığı kadar un, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı ceviz ve 1 çay bardağı doğranmış zeytin ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru 15 dakika dinlendirin. Elinizle küçük bezeler koparıp, yuvarlak şekiller verin, 1 adet yumurta sarısını çırpın. Kurabiyelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:28 pm | |
| Cevizli ve Ballı Kurabiye (8 Kişilik)
Malzemeler 1/2 Paket Margarin 1 Su Bardağı Pudra Şekeri 3 Adet Yumurtanın Sarısı 1/2 Su Bardağı Süt 1 Çorba Kaşığı Bal 1 Paket Kabartma Tozu Alabildiği Kadar Un
Yemeğin Tarifi Geniş bir hamur yoğurma kabına küçük parçalar şeklinde kesilmiş yarım paket margarini alın.Üzerine azar azar un serperek,margarini parmak uçlarıyla una yedirin.Margarin ve un özleştikten sonra 1 su bardağı pudra şekerini,3 adet yumurtanın sarısını,yarım su bardağı sütü,1 çorba kaşığı balı,1 paket kabartma tozunu ilave edin(gerekirse un ekleyin). Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.Hamuru birkaç dakika dinlendirin.Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizde yuvarlayarak,şekil verin. Hamurları önce yumurta akına batırın.Sonra da dövülmüş cevize bulayın.Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 35 dk.pişirin,servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:28 pm | |
| Çam Kurabiyesi (12-14 adet)
Malzemeler 125 gr Margarin 2/3 Su Bardağı Pudra Şekeri 1 Adet Yumurta Sarısı 1 Paket Vanilya 2 Su Bardağı Un 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak fırını 160 derecede ısıtın.Yağ, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı küçük bir kapta karıştırın. Hafif bir krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın. Unu eleyerek kaba alın. Küşüzümlerini ilave edin. Yumuşak bir hamur haline gelene dek karıştırın. Hafifçe unlanmış bir zeminde yumuşak hareketlerle yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Hamurun yarısını iki yaprak yağlı kağıdın arasına koyun. İnce bir hamur haline gelene dek açın. İkinci hamuru da aynı şekilde açın. 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Şekilli kalıplar kullanarak hamuru kesin. Fırının en üst rafında 20 dakika pişirin. Çıkarttıktan sonra 5 dakika tepsinin içinde bekletin. Daha sonra tepsiden alıp, servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:28 pm | |
| Çatal (15-18 adet)
Malzemeler 5 Su Bardağı Un 5 Kahve Fincanı Yumuşamış Margarin 1 Kahve Fincanı Sıvıyağ 4 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Tatlı Kaşığı Mahlep 1 Yumurta Sarısı 1 Paket Kabartma Tozu Tuz, Çörek Otu
Yemeğin Tarifi Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 1-2 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:28 pm | |
| Çikolata Kremalı Bezeler (25 adet)
Malzemeler 2 Adet Yumurta Akı 1/2 Su Bardağı Toz Şeker 1/4 Tatlı Kaşığı Tarçın 125 gr. Eritilmiş Sütsüz Çikolata 1/3 Su Bardağı Krema
Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak fırını 150 derece ısıtalım. İki adet fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım. Mikser yardımıyle yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpalım.Şekeri azar azar ilave edelim. Her eklemeden sonra tekrar çırpalım. Karışım koyu krema kıvamın gelip, şeker eriyene dek çırpmaya devam edelim. Tarçını ekleyerek karıştıralım. Hazırladığımız karışımı bir krema sıkacağının içine dolduralım. Ucuna küçük yıldız uç takalım. 3 cm aralıklar bırakarak yıldızcıkları tepsiye sıkalım. 30 dakika kadar kıtır kıtır olana ve hafif sarımsı bir renk alana del pişirelim. Fırını kapatıp bezeleri içinde soğutalım. Kreması için, çikolata ve kremayı küçük ısıya dayanıklı bir kaba alalım. Kabı kaynar su konulmuş bir başka kabın içine oturtalım. Çikolata eriyene dek karıştıralım. Ateşten alalım. Yavaş yavaş karıştırarak soğutalım. Bezelerin arasına çikolatadan sürerek minik sandviçler yapalım. (Dilerseniz üzerine kakao serpiştirerek hemen servis yapabilirsiniz) Aşcının Önerisi: Eğer bezelerin arasına çikolatalı harçtan sürmezseniz, birkaç gün kadar saklayabilirsiniz. Ancak saklamak için hava almayan bir kaba koyun ve yağlı kağıtlara sarın. Dilerseniz siyah çikolata yerine beyaz çikolata da kullanabilirsiniz. Ayrıca, çekilmiş karanfil veya farklı baharatlar da deneyebilirsiniz. Bezeleri pastalarda dekoratif olarak da kullanabilirsiniz. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:29 pm | |
| Çikolatalı Bisküvi (6 kişilik)
Malzemeler 1.5 Su Bardağı Un 175 gr. Margarin 1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri 2 Yumurta Sarısı 1 Çay Kaşığı Vanilya 2 Çorba Kaşığı Kakao
Yemeğin Tarifi Bir kaba yumuşamış margarin ile pudra şekerini koyarak,margarin beyaz bir pomat haline gelene kadar telle aşağı yukarı 10 dakika kadar çırpın. Bu karışımın içerisine 2 yumurta sarısı, vanilya, kakao ve unu katarak iyice karıştırın. elde etiğiniz hamurun hafif yumuşakça olmasına özen gösterin. Hamuru bir parmak kalınlığında açarak dilediğiniz şekli verin ve 170 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Hamurların üzerlerinin sararmamasına dikkat edin. Pişen bisküvileri fırın­dan alıp soğuduktan sonra servis yapın. Dilerseniz bisküvinizi sade yapıp ortalarını açarak marmelat sürebilir ya da çikolata sosuna bulayabilirsiniz. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:29 pm | |
| Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler 200 gr.Un 100 gr.Fecola 20 gr. Kakao 80 gr.Margarin 120 gr. Şeker 1 Yumurta 1 Paket Vanilya 2 Tatlı Kaşığı Kuru Maya Süt Tuz
Yemeğin Tarifi Un,nişasta,kakao,şeker ve mayayı karıştırın.Ortasını havuz gibi açın.Yumurtayı, 80 gr.küp küp kesilip,yumuşatılmış margarini,vanilyayı ve 5 çorba kaşığı soğuk sütü koyun.Mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline getirin.Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin. Buzdolabından çıkarttığınız hamuru 5 mm kalınlığında açın.Bisküvi kesecikleriyle dilediğiniz şekillerde kesin.Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin,yağlayın. Üzerine kurabiyeleri dizin.180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dk.pişirin.
| |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:29 pm | |
| Çikolatalı Rulolar (40 adet)
Malzemeler 125 gr. Margarin(Küp küp kesilmiş) 2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu 3/4 Su Bardağı Un 2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri 1/3 Su Bardağı Kakao Süslemek İçin 150 gr. Kıyılmış Beyaz Çikolata 1.5 Çorba Kaşığı Margarin 60 gr. Sütsüz Eritmelik Çikolata
Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak fırını 160 derece ısıtalım. İki adet fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım. Margarin, pirinç unu, un, şeker ve kakaoyu varsa mutfak robotunda veya mikserin hamur karıştırma parçasıyle karıştıralım. Karışım bütünleşene dek karıştırmaya devam edelim. Hazırladığımız hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alalım. Çabuk hareketlerle yumuşayana dek yoğuralım. Karışımı dörde bölelim. Her parçayı 1 cm çapında uzun bir parça olana dek yuvarlayalım. Her parçayı 3 er cm uzunluğunda keselim. Kestiğimiz parçaları hazırladığımız tepsilere yerleştirelim. 10-12 dakika pişirelim. Fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakalım. Beyaz çikolata ve margarini küçük ısıya dayanıklı bir kapta karıştıralım. Kaynar su dolu bir tencerenin içine oturtarak eriterek ateşten alalım. Pişirdiğimiz ruloları erimiş çikolata karışımına yarıya kadar batıralım. Kalan çikolatayı tekrar eritip kağıt külahlara dolduralım. Mini ruloların üzerine şekiller yapalım. Aşcının Önerisi: Çikolatalı ruloları servis yapmadan 4 gün önce hazırlayabilirsiniz. Hava almayan kuru bir yerde 4 gün kadar saklayabilirsiniz. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:29 pm | |
| Çikolatalı ve Bademli Kıtır (25 adet)
Malzemeler 1 Su Bardağı Kabukları Çıkarılmış ve Fırında Kıtırlaştırılmış Badem 2/3 Su Bardağı Toz Şeker 1/2 Su Bardağı Su 150 gr.Sütsüz Çikolata(Eritilmiş)
Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak düz bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım.Kabuğu çıkarılmış ve fırında kıtırlaştırılmış bademleri fırın tepsisine eşit olarak yayalım.Şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştıralım.Kısık ateşte kaynatmadan,ara sıra kabın kenarlarına yapışan şekerlerden kurtarmak için fırçayla temizleyerek,karıştıralım.Şeker eriyince karışımı kaynatalım.10-15 dk.karışım karamel rengi alana dek pişirmeye devam edelim. Hazırladığımız karameli hemen bademlerin üzerine dökerek katılaşmaya bırakalım.Kıtırları küçük küçük veya küçük parçalara kıralım.Çikolatayı küçük,ısıya dayanıklı bir kaba alalım.Su dolu başka bir kabın içine oturtup,ocakta yavaş yavaş karıştırarak eritelim.Kabı ocaktan alalım.Kıtırların uçlarını çikolataya batıralım.Alüminyum folyo kaplanmış bir tepside donmasını bekleyelim. Öneri:Çikolata ve bademli kıtır,servis yapılmadan 2 gün önce hazırlanabilir.Kuru ve hava almayan bir yerde,yağlı kağıda sarılmış olarak saklayabilirsiniz.Dilerseniz çikolata ve bademli kıtırı yanında eritilmiş çikolata sosuyla servis yapabilirsiniz. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:29 pm | |
| Çilekli Scone
Malzemeler 2 Su Bardağına Yakın Un Bir Tutam Tuz 50 gr.Margarin 1.5 Çorba Kaşığı Toz Şeker 8 Çorba Kaşığı Süt Süslemek için: Süt
Yemeğin Tarifi Unu eleyin.Elediğiniz unun içine tuz ve oda sıcaklığındaki margarini katın. Malzemeyi yoğurmaya başlayın.Ardından şekeri ekleyin.Biraz daha karıştırıp sütü ekleyin.İyice yoğurduğunuz hamuru hafifçe unlanmış düz bir zemine alın.Merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın.Çay bardağı yardımıyla 12 adet yuvarlak kesin. Üzerlerine fırça yardımıyla süt sürün.Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.Fırının orta rafına koyup,180 derecede altın rengi oluncaya dek pişirin.Fırından çıkarıp enlemesine ikiye kesin.Soğumaya bırakın.Arasına krema sürün.İkiye bölünmüş çilekleri yerleştirip,servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:29 pm | |
| Çökelekli Biberli Çörek (10-12 Kişilik)
Malzemeler Hamur Malzemesi 8 Su Bardağı Un 1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya 1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Tatlı Kaşığı Tozşeker 1 Tatlı Kaşığı Tuz Yeterince Su Üstünün Malzemesi 2 Soğan 1/2 Su Bardağı Sıvıyağ 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 250 gr Çökelek 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber 1 Tatlı Kaşığı Kimyon 1/2 Su Bardağı Susam 2 Çorba Kaşığı Dolusu Kekik
Yemeğin Tarifi Yaş mayayı ılık suda ezin. Unun ortasını açarak maya, tuz, şeker ve sıvıyağı ilave edin. Azar azar ılık su ekleyerek hamur yoğurun. Mayalanması için 45 dakika bekletin. Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvıyağda hafifçe kavurun. Biber salçasını ekleyip yağda 1-2 dakika ezin. Ocağı kapatıp çökelek, kimyon, kekik, kavrulmuş susam ve pul biberi ilave edip karıştırın. Mayalanan hamuru hafif unlu zemine alın. Kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Hamurun üzerine harcı eşit miktarda yayın. Elinizi sıvıyağa batırarak hafif hafif harcın üzerine bastırın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:30 pm | |
| Dilek Kurabiyesi
Malzemeler 1 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Pudra Şekeri 1 Paket Yumuşatılmış Margarin 1 Paket Kabartma tozu Alabildiğince Un 4 Tatlı Kaşığı Kakao
Yemeğin Tarifi 1 adet yumurtayı,1 su bardağı pudra şekerini,1 paket yumuşatılmış margarini,1 paket kabartma tozunu ve bu malzemenin alacağı kadar unu ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın.Parçalardan birine 4 tatlı kaşığı kakao ekleyin.Kakao,hamurunun her yerine gelecek şekilde iyice yoğurun.Hamurdan küçük top elinize alıp,yuvarlayın.Yağlanmış tepsiye dizin.185 dereceli fırında renkleri değişene dek pişirip,servis yapın.
| |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:30 pm | |
| Ekmek Kurabiyesi
Malzemeler Kek malzemesi : 4 Dilim Ekmek 1 Adet Yumurta 1/2 Çay Fincanı Süt 1/2 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Pudra Şekeri 1 Çay Fincanı İnce Kıyılmış Çam Fıstığı
Yemeğin Tarifi Ekmeklerin kabuklarını çıkarın. 2,5 cm eninde şeritler halinde kesin. Yumurtayı çırpın. Süt, tuz ve şeker katın. Ekmekleri önce bu karışıma daha sonra da çam fıstığına bulayın. Daha önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirdikten sonra servise sunun. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: kurabiye çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:30 pm | |
| Elmalı Gül Kurabiye
Malzemeler 250 gr yumuşak margarin 1 çay bardağı yoğurt 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı pudra şekeri İç malzemesi: 4 adet elma 1 kahve fincanı sarı üzüm 4 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tarçın
Yemeğin Tarifi Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin. Tarçın döküp soğumaya bırakın. Hazırlanışı: Margarini, yoğurt ve pudra şekeri ile karıştırın. Üzerine elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip yoğurun. 5-10 dakika kadar dinlendirin. Cevizden büyük parçalar koparıp elle hafif inceltin. İki karşılıklı kenarını keserek, ortalarına hazırladığınız iç malzemeden koyarak dört kenarını da ortaya doğru gül şeklinde kapatın. Tepsiye dizerek 200 derece ısıdaki fırında pembe renkte pişi­rin. Üzerine pudra şekeri serperek servise sunun.
| |
| | | | kurabiye çeşitleri | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri | |
|
| BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri | |
|
|
| |
|