BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
Merhaba Ziyaretçi,
Formumuza Hala Kayıt Olmadınmı?
Formumuzdan Faydalanmak İstemezmisin?
Forumda Bilgi Paylaşımı Yapmak İstemezmisin?
Moderatorlermize Ödevlerin Hakkında Soru Sormak İstemesmisin?
Tabiki İstersin O zaman Ne Duruyorsun Hemen Kayıt Ol ve Bilgilermizden Faydalan..

kurabiye çeşitleri Uyeols10
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
Merhaba Ziyaretçi,
Formumuza Hala Kayıt Olmadınmı?
Formumuzdan Faydalanmak İstemezmisin?
Forumda Bilgi Paylaşımı Yapmak İstemezmisin?
Moderatorlermize Ödevlerin Hakkında Soru Sormak İstemesmisin?
Tabiki İstersin O zaman Ne Duruyorsun Hemen Kayıt Ol ve Bilgilermizden Faydalan..

kurabiye çeşitleri Uyeols10
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  


 

 kurabiye çeşitleri

Aşağa gitmek 
Sayfaya git : 1, 2  Sonraki
YazarMesaj


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:26 pm

Alman Kurabiyesi


Malzemeler
375 gr.Tereyağı
5 Bardak Un
1 Tatlı Kaşığı Maya
1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
2 Yumurtanın Sarısı
100 gr.İri Taneli Toz Şeker


Yemeğin Tarifi
Yağı,
unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice
karıştırın.Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur
oluşturun.Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.bekletin.
Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.
Halkaları
tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı
ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 derece ısıda 12-15
dk.pişirin.Ve soğumaya bırakın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:26 pm

Altın Düğme Kurabiyesi (4 Kişilik)


Malzemeler
5 su bardağı süt
50 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı bal
6 yumurtanın sarısı
1 adet yumurta
250gr. un
500 gr. pudra şekeri Krema


Yemeğin Tarifi
Sütü kaynatın, tereyağını ve balı ilave edin.
Unu, yumurta sarısını ve bir bütün yumurtayı karıştırın. Pudra şekerini ilave edip yoğurun.
Hamura sıcak ballı sütü ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra, bir saat dinlendirin.
Hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin. 220 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Ballı kurabiyeler soğuduktan sonra yanında krema ile servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:26 pm

Altın Yıldızlar (6 Kişilik)


Malzemeler
1 Su Bardağı Toz Badem
1/2 Su Bardagi Çok İnce Çekilmiş Ceviziçi
2 Su Bardağı Pudra Şekeri
1/2 Çay Bardağı Çok İnce Kıyılmış Portakal Şekerİemesi
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Yumurta Beyazı
Yaldızlı Gida Boyasi (üzeri için)


Yemeğin Tarifi
Yumurta beyazı hariç bütün malzemeyi karıştırın. Yumurta beyazını da ilave edip 3-4 dakika yoğurun. Sert bir hamur elde edin.
Hamuru 1 cm kalinlığında açın. Yıldiz şeklindeki bir kalipla keserek yağlarımış fırin tepsisine dizin.
Önceder
ısıtılmış 1 50 derece firında, firırıın kapagını açık bırakarak 35
dakika pişirin. Üzerini yaİdızli gıda boyasıyle süsleyerek servis yapin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:27 pm

Artılı Kurabiye (4 Kişilik)


Malzemeler
1 Adet Yumurta
1/4 Su Bardağı Pudra Şekeri
2,5 Su Bardağı Un
200 gr.Margarin
İçi İçin:
6 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
4 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Süt
1,5 Su Bardağı Şeker


Yemeğin Tarifi
Hamur
için 1 adet yumurtayı,çeyrek su bardağı pudra şekerini,2.5 su bardağı
unu ve oda sıcaklığında bırakılıp,küçük küpler halinde doğranmış
margarini yoğurma kabında karıştırın.Malzemeler özleşene dek
yoğurduktan sonra 1 saat bekletin.
Küçük fırın kaplarına hamurdan
ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.İç malzemesi için 6
su bardağı dövülmüş fındığı,4 adet yumurtayı,2 çorba kaşığı sütü ve 1.5
su bardağı şekeri karıştırın.
Kaplara yaydığınız hamurların üzerine
fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun.En üste de hamurdan yaptığınız
ince şeritleriartı şeklinde yerleştirin.Önceden ısıtılmış yüksek
dereceli fırında yaklaşık 15 dk.pişirin.Soğuduktan sonra servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:27 pm

Aşk Düğümü (6 Kişilik)


Malzemeler
2.5 Su Bardağı Un
4 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Sirke
Pudra Şekeri
Kızartmak için:
Ayçiçekyağı


Yemeğin Tarifi
Ön
hazırlık olarak 2 su bardağı unu,4 adet yumurtayı ve 1 çay kaşığı
sirkeyi derin bir kabın içinde karıştırın.Kulak memesi kıvamaına
gelinceye kadar yoğurun.Hazırladığınız hamuru buzdolabında 1 saat
bekletin.
Dolaptan aldığınız hamura kalan yarım su bardağı unu
yedirin.Hamuru dörde bölün.Merdaneyle bir parmak kalınlığında
açın.Açtığınız hamuru da 12 cm uzunluğunda parçalara ayırın.
Hamur
parçalarının her birini,iki ucundan ortada birleştirip düğüm atın.Geniş
bir tavanın içinde ayçiçek yağını kızdırın.İçine hamurları
atıp,kızartın.Üzerine pudra şekerini ekleyip,servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:27 pm

Ay Çöreği (6 Kişilik)


Malzemeler
3 Su Bardağı Un
100 gr. Margarin
1 Kahve Fincanı Süt
1 Adet Yumurta Akı
Bir Miktar Yaş Maya
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Yenibahar


Yemeğin Tarifi
3
su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve 1 adet yumurta
akını derin bir kaba alın. Bir tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer
malzemelerin içine ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Üzerini nemli bir
bezle örtün. 1 saat dinlendirin.
Ayrı bir yerde 1 su bardağı
dövülmüş fındık, yarım su bardağı toz şeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1
çorba kaşığı kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı
karıştırın.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane
ile açın. Ortasına hazırladığınız içten koyun. Rulo biçiminde sarıp,
yarım ay şeklinde bükün. Üzerine kıyılmış fındık serpin. Önceden
ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:27 pm

Ayvalı Esmer Bisküvi (6 Kişilik)


Malzemeler
1 Adet Ayva
1 Çay Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Kepekli Un
1+1/3 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Şeker
1 Adet Yumurta
100 gr. Margarin
1/2 Paket Kabartma Tozu


Yemeğin Tarifi
Ayvanın
kabuğunu soyun. Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin. Ayva
dilimlerini ve çekirdekleri, şekerle birlikte tencereye aktarın. Kısık
ateşte pişirin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla
ezin ve soğumaya bırakın.
Kepekli unu, buğday nişastasını,
tozşekeri, yumurtayı,margarini, kabartma tozunu, ve unun 1 su bardaklık
kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun. Hamurun çok yumuşak olması
halinde geri kalan unu da katın. İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün.
Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açın.
Bir çay
bardağı yardımıyle yuvarlak bisküviler kesin.Yağlanmış fırın tepsisine
sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın. Çukurun içine
ayva püresini koyun. 200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis
yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:27 pm


Ballı Gevrekler (10 Kişilik)


Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
175 gr. tereyağı
3 çorba kaşığı bal
350 gr. yulaf ezmesi
50 gr. fındık
50 gr. ceviz
125 gr. kabuksuz kabak çekirdeği


Yemeğin Tarifi
Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin.
Yulaf ezmesi, dövülmüş fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın.
Fırın
tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız ballı karışımı,
kalınlığı 1 cm olacak şekilde tepsiye yayın. 180 derece ısıtılmış
fırında altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra çubuk şeklinde kesin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:27 pm

Briyoş (10-12 Kişilik)


Malzemeler
Mayalı Hamur Malzemesi
4.5 Su Bardağı Un
1 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Kahve Fincanı Süt
4 Kahve Fincanı Margarin
3 Adet Yumurta
1 Limon Suyu
5 Tatlı Kaşığı Toz Maya
1 Çay Kaşığı Tuz
Üzerine Sürmek İçin
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi


Yemeğin Tarifi
Mayalı hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda bekletin
Hamurun
dörtte birini ayırın. Kalan hamuru 24 eşit parçaya bölün ve top şekli
vererek yağlanmış tepsiye dizin. Hamurların ortalarına bastırarak birer
çukur açın.
Ayırdığınız hamurdan da 24 küçük top yapın. Tepsideki
hamurlara açtığınız çukurlara yerleştirin. 30 dakika mayalanmak üzere
bekletin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Hindistancevizi ile süsleyip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:27 pm

Cevizli Ay Çöreği (10-12 adet)


Malzemeler
Üzerine Sürmek İçin:
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Susam
Mayalı Hamur Malzemesi
4.5 Su Bardağı Un
3 Tatlı Kaşığı Toz Maya
2 Kahve Fincanı Margarin.
1.5 Kahve Fincanı Tozşeker
1/2 Su Bardağı Ilık Süt
2 Yumurta
1/2 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi
5 Su Bardağı Çekilmiş Badem, Fındık
2.5 Su Bardağı Tozşeker
2 Tatlı Kaşığı Kakao
1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz
1 Su Bardağı Doğranmış Kuru Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Yumurta Akı


Yemeğin Tarifi
Mayalı Hamuru Hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın.
İç malzemesinin tümünü karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp köfte şekli verin.
Açtığınız hamurların ortasına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin. Hamuru rulo yapıp ay şekli verin.
Hazırladığınız
ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine dizin. 25-30 dakika daha
dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derece
ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:28 pm


Cevizli Burma Çörek (8 Kişilik)


Malzemeler
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
3 Adet Yumurtanın Sarısı
1/2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Bal
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un


Yemeğin Tarifi
1
Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde
yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla
açın.
İlk açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ ve dövülmüş ceviz
serpin. Üzerine bir yufka daha koyun. Onun üzerine de malzemeleri
ekleyin. En Üste bir yufka daha kapatın. Bu üç yufkayı rulo yapıp gül
biçiminde kıvırın.
Yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer
yufkaları da aynı biçimde üst üste koyup ortadaki yufkanın etrafında
dolayın. Üzerine 2 çorba kaşığı eritilmiş margarini serpip 1 adet
yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri
kızarana dek pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:28 pm

Cevizli Kurabiye


Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin
2 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı doğranmış zeytin
1 adet yumurta sarısı


Yemeğin Tarifi
1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın.
2
çorba kaşığı sirke, aldığı kadar un, 1 paket kabartma tozu, 1 su
bardağı ceviz ve 1 çay bardağı doğranmış zeytin ekleyin. Kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru 15
dakika dinlendirin.
Elinizle küçük bezeler koparıp, yuvarlak
şekiller verin, 1 adet yumurta sarısını çırpın. Kurabiyelerin üzerine
sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar
pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:28 pm

Cevizli ve Ballı Kurabiye (8 Kişilik)


Malzemeler
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
3 Adet Yumurtanın Sarısı
1/2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Bal
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un


Yemeğin Tarifi
Geniş
bir hamur yoğurma kabına küçük parçalar şeklinde kesilmiş yarım paket
margarini alın.Üzerine azar azar un serperek,margarini parmak uçlarıyla
una yedirin.Margarin ve un özleştikten sonra 1 su bardağı pudra
şekerini,3 adet yumurtanın sarısını,yarım su bardağı sütü,1 çorba
kaşığı balı,1 paket kabartma tozunu ilave edin(gerekirse un ekleyin).
Kulak
memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.Hamuru birkaç
dakika dinlendirin.Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparın.Elinizde yuvarlayarak,şekil verin.
Hamurları önce yumurta
akına batırın.Sonra da dövülmüş cevize bulayın.Çok az yağ sürülmüş
fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 35
dk.pişirin,servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:28 pm

Çam Kurabiyesi (12-14 adet)


Malzemeler
125 gr Margarin
2/3 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
2 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü


Yemeğin Tarifi
Ön
hazırlık olarak fırını 160 derecede ısıtın.Yağ, şeker, yumurta sarısı
ve vanilyayı küçük bir kapta karıştırın. Hafif bir krema kıvamına
gelene dek mikserle çırpın.
Unu eleyerek kaba alın. Küşüzümlerini
ilave edin. Yumuşak bir hamur haline gelene dek karıştırın. Hafifçe
unlanmış bir zeminde yumuşak hareketlerle yoğurun.
Hamuru ikiye
bölün. Hamurun yarısını iki yaprak yağlı kağıdın arasına koyun. İnce
bir hamur haline gelene dek açın. İkinci hamuru da aynı şekilde açın.
20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Şekilli kalıplar kullanarak
hamuru kesin. Fırının en üst rafında 20 dakika pişirin. Çıkarttıktan
sonra 5 dakika tepsinin içinde bekletin. Daha sonra tepsiden alıp,
servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:28 pm

Çatal (15-18 adet)


Malzemeler
5 Su Bardağı Un
5 Kahve Fincanı Yumuşamış Margarin
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz, Çörek Otu


Yemeğin Tarifi
Unun
ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu
ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.
Hamuru 1-2 saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparın. Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını
çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta
sarısı sürün ve çörek otu serpin.
Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:28 pm

Çikolata Kremalı Bezeler (25 adet)


Malzemeler
2 Adet Yumurta Akı
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1/4 Tatlı Kaşığı Tarçın
125 gr. Eritilmiş Sütsüz Çikolata
1/3 Su Bardağı Krema


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak fırını 150 derece ısıtalım. İki adet fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım.
Mikser
yardımıyle yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpalım.Şekeri azar
azar ilave edelim. Her eklemeden sonra tekrar çırpalım. Karışım koyu
krema kıvamın gelip, şeker eriyene dek çırpmaya devam edelim. Tarçını
ekleyerek karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı bir krema
sıkacağının içine dolduralım. Ucuna küçük yıldız uç takalım. 3 cm
aralıklar bırakarak yıldızcıkları tepsiye sıkalım. 30 dakika kadar
kıtır kıtır olana ve hafif sarımsı bir renk alana del pişirelim. Fırını
kapatıp bezeleri içinde soğutalım.
Kreması için, çikolata ve kremayı
küçük ısıya dayanıklı bir kaba alalım. Kabı kaynar su konulmuş bir
başka kabın içine oturtalım. Çikolata eriyene dek karıştıralım. Ateşten
alalım. Yavaş yavaş karıştırarak soğutalım. Bezelerin arasına
çikolatadan sürerek minik sandviçler yapalım. (Dilerseniz üzerine kakao
serpiştirerek hemen servis yapabilirsiniz)
Aşcının Önerisi: Eğer
bezelerin arasına çikolatalı harçtan sürmezseniz, birkaç gün kadar
saklayabilirsiniz. Ancak saklamak için hava almayan bir kaba koyun ve
yağlı kağıtlara sarın. Dilerseniz siyah çikolata yerine beyaz çikolata
da kullanabilirsiniz. Ayrıca, çekilmiş karanfil veya farklı baharatlar
da deneyebilirsiniz. Bezeleri pastalarda dekoratif olarak da
kullanabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:29 pm

Çikolatalı Bisküvi (6 kişilik)


Malzemeler
1.5 Su Bardağı Un
175 gr. Margarin
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Yumurta Sarısı
1 Çay Kaşığı Vanilya
2 Çorba Kaşığı Kakao


Yemeğin Tarifi
Bir
kaba yumuşamış margarin ile pudra şekerini koyarak,margarin beyaz bir
pomat haline gelene kadar telle aşağı yukarı 10 dakika kadar çırpın.
Bu
karışımın içerisine 2 yumurta sarısı, vanilya, kakao ve unu katarak
iyice karıştırın. elde etiğiniz hamurun hafif yumuşakça olmasına özen
gösterin.
Hamuru bir parmak kalınlığında açarak dilediğiniz şekli
verin ve 170 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Hamurların
üzerlerinin sararmamasına dikkat edin. Pişen bisküvileri fırın­dan alıp
soğuduktan sonra servis yapın.
Dilerseniz bisküvinizi sade yapıp ortalarını açarak marmelat sürebilir ya da çikolata sosuna bulayabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:29 pm

Çikolatalı Kurabiye


Malzemeler
200 gr.Un
100 gr.Fecola
20 gr. Kakao
80 gr.Margarin
120 gr. Şeker
1 Yumurta
1 Paket Vanilya
2 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
Süt
Tuz


Yemeğin Tarifi
Un,nişasta,kakao,şeker
ve mayayı karıştırın.Ortasını havuz gibi açın.Yumurtayı, 80 gr.küp küp
kesilip,yumuşatılmış margarini,vanilyayı ve 5 çorba kaşığı soğuk sütü
koyun.Mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline getirin.Şeffaf folyoya
sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Buzdolabından
çıkarttığınız hamuru 5 mm kalınlığında açın.Bisküvi kesecikleriyle
dilediğiniz şekillerde kesin.Bir fırın tepsisine alüminyum folyo
serin,yağlayın. Üzerine kurabiyeleri dizin.180 dereceye ayarlanmış
fırında 15-20 dk.pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:29 pm

Çikolatalı Rulolar (40 adet)


Malzemeler
125 gr. Margarin(Küp küp kesilmiş)
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
3/4 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
1/3 Su Bardağı Kakao
Süslemek İçin
150 gr. Kıyılmış Beyaz Çikolata
1.5 Çorba Kaşığı Margarin
60 gr. Sütsüz Eritmelik Çikolata


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak fırını 160 derece ısıtalım. İki adet fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım.
Margarin,
pirinç unu, un, şeker ve kakaoyu varsa mutfak robotunda veya mikserin
hamur karıştırma parçasıyle karıştıralım. Karışım bütünleşene dek
karıştırmaya devam edelim.
Hazırladığımız hamuru hafifçe unlanmış
bir yüzeye alalım. Çabuk hareketlerle yumuşayana dek yoğuralım.
Karışımı dörde bölelim. Her parçayı 1 cm çapında uzun bir parça olana
dek yuvarlayalım. Her parçayı 3 er cm uzunluğunda keselim. Kestiğimiz
parçaları hazırladığımız tepsilere yerleştirelim. 10-12 dakika
pişirelim. Fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakalım.
Beyaz
çikolata ve margarini küçük ısıya dayanıklı bir kapta karıştıralım.
Kaynar su dolu bir tencerenin içine oturtarak eriterek ateşten alalım.
Pişirdiğimiz
ruloları erimiş çikolata karışımına yarıya kadar batıralım. Kalan
çikolatayı tekrar eritip kağıt külahlara dolduralım. Mini ruloların
üzerine şekiller yapalım.
Aşcının Önerisi: Çikolatalı ruloları
servis yapmadan 4 gün önce hazırlayabilirsiniz. Hava almayan kuru bir
yerde 4 gün kadar saklayabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:29 pm

Çikolatalı ve Bademli Kıtır (25 adet)


Malzemeler
1 Su Bardağı Kabukları Çıkarılmış ve Fırında Kıtırlaştırılmış Badem
2/3 Su Bardağı Toz Şeker
1/2 Su Bardağı Su
150 gr.Sütsüz Çikolata(Eritilmiş)


Yemeğin Tarifi
Ön
hazırlık olarak düz bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım.Kabuğu
çıkarılmış ve fırında kıtırlaştırılmış bademleri fırın tepsisine eşit
olarak yayalım.Şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştıralım.Kısık
ateşte kaynatmadan,ara sıra kabın kenarlarına yapışan şekerlerden
kurtarmak için fırçayla temizleyerek,karıştıralım.Şeker eriyince
karışımı kaynatalım.10-15 dk.karışım karamel rengi alana dek pişirmeye
devam edelim.
Hazırladığımız karameli hemen bademlerin üzerine
dökerek katılaşmaya bırakalım.Kıtırları küçük küçük veya küçük
parçalara kıralım.Çikolatayı küçük,ısıya dayanıklı bir kaba alalım.Su
dolu başka bir kabın içine oturtup,ocakta yavaş yavaş karıştırarak
eritelim.Kabı ocaktan alalım.Kıtırların uçlarını çikolataya
batıralım.Alüminyum folyo kaplanmış bir tepside donmasını bekleyelim.
Öneri:Çikolata
ve bademli kıtır,servis yapılmadan 2 gün önce hazırlanabilir.Kuru ve
hava almayan bir yerde,yağlı kağıda sarılmış olarak
saklayabilirsiniz.Dilerseniz çikolata ve bademli kıtırı yanında
eritilmiş çikolata sosuyla servis yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:29 pm

Çilekli Scone


Malzemeler
2 Su Bardağına Yakın Un
Bir Tutam Tuz
50 gr.Margarin
1.5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
8 Çorba Kaşığı Süt
Süslemek için: Süt


Yemeğin Tarifi
Unu
eleyin.Elediğiniz unun içine tuz ve oda sıcaklığındaki margarini katın.
Malzemeyi yoğurmaya başlayın.Ardından şekeri ekleyin.Biraz daha
karıştırıp sütü ekleyin.İyice yoğurduğunuz hamuru hafifçe unlanmış düz
bir zemine alın.Merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın.Çay bardağı
yardımıyla 12 adet yuvarlak kesin.
Üzerlerine fırça yardımıyla süt
sürün.Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.Fırının orta rafına koyup,180
derecede altın rengi oluncaya dek pişirin.Fırından çıkarıp enlemesine
ikiye kesin.Soğumaya bırakın.Arasına krema sürün.İkiye bölünmüş
çilekleri yerleştirip,servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:29 pm

Çökelekli Biberli Çörek (10-12 Kişilik)


Malzemeler
Hamur Malzemesi
8 Su Bardağı Un
1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yeterince Su
Üstünün Malzemesi
2 Soğan
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
250 gr Çökelek
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1/2 Su Bardağı Susam
2 Çorba Kaşığı Dolusu Kekik


Yemeğin Tarifi
Yaş
mayayı ılık suda ezin. Unun ortasını açarak maya, tuz, şeker ve
sıvıyağı ilave edin. Azar azar ılık su ekleyerek hamur yoğurun.
Mayalanması için 45 dakika bekletin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp
sıvıyağda hafifçe kavurun. Biber salçasını ekleyip yağda 1-2 dakika
ezin. Ocağı kapatıp çökelek, kimyon, kekik, kavrulmuş susam ve pul
biberi ilave edip karıştırın.
Mayalanan hamuru hafif unlu zemine
alın. Kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye
yerleştirin. Hamurun üzerine harcı eşit miktarda yayın. Elinizi
sıvıyağa batırarak hafif hafif harcın üzerine bastırın. Önceden
ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:30 pm

Dilek Kurabiyesi


Malzemeler
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Yumuşatılmış Margarin
1 Paket Kabartma tozu
Alabildiğince Un
4 Tatlı Kaşığı Kakao


Yemeğin Tarifi
1
adet yumurtayı,1 su bardağı pudra şekerini,1 paket yumuşatılmış
margarini,1 paket kabartma tozunu ve bu malzemenin alacağı kadar unu
ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru
iki eşit parçaya ayırın.Parçalardan birine 4 tatlı kaşığı kakao
ekleyin.Kakao,hamurunun her yerine gelecek şekilde iyice
yoğurun.Hamurdan küçük top elinize alıp,yuvarlayın.Yağlanmış tepsiye
dizin.185 dereceli fırında renkleri değişene dek pişirip,servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:30 pm

Ekmek Kurabiyesi


Malzemeler
Kek malzemesi :
4 Dilim Ekmek
1 Adet Yumurta
1/2 Çay Fincanı Süt
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Pudra Şekeri
1 Çay Fincanı İnce Kıyılmış Çam Fıstığı


Yemeğin Tarifi
Ekmeklerin kabuklarını çıkarın. 2,5 cm eninde şeritler halinde kesin. Yumurtayı çırpın.
Süt, tuz ve şeker katın. Ekmekleri önce bu karışıma daha sonra da çam fıstığına bulayın.
Daha önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirdikten sonra servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
kurabiye çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100kurabiye çeşitleri Right_bar_bleue


kurabiye çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: kurabiye çeşitleri   kurabiye çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:30 pm

Elmalı Gül Kurabiye


Malzemeler
250 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
İç malzemesi:
4 adet elma
1 kahve fincanı sarı üzüm
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın


Yemeğin Tarifi
Elmaları
soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar
kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin. Tarçın döküp
soğumaya bırakın.
Hazırlanışı: Margarini, yoğurt ve pudra şekeri ile
karıştırın. Üzerine elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip yoğurun. 5-10
dakika kadar dinlendirin.
Cevizden büyük parçalar koparıp elle hafif
inceltin. İki karşılıklı kenarını keserek, ortalarına hazırladığınız iç
malzemeden koyarak dört kenarını da ortaya doğru gül şeklinde kapatın.
Tepsiye dizerek 200 derece ısıdaki fırında pembe renkte pişi­rin. Üzerine pudra şekeri serperek servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
kurabiye çeşitleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 2 sayfasıSayfaya git : 1, 2  Sonraki
 Similar topics
-
» İki Renkli Kurabiye
» HİNDİSTAN CEVİZLİ FINDIK KURABİYE
» tatlı çeşitleri
» yemek çeşitleri
»  Güvercin Çeşitleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: