| BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
|
| | BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri | |
| Pilavlar / pilav çeşitleri | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Pilavlar / pilav çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:36 pm | |
| MALZEMELER
400 gr. tavuk suyunda haşlanmış amerikan pirinci 1 büyük baş soğan 1 adet domates rendesi 1 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı sarımsak tozu 250 gr. haşlanmış sivri biber ve havuç 250 gr. kuşüzümü 2 yemek kaşığı soya yağı 3 bardak su bir tutam maydanoz
HAZIRLANIŞI
Pilavı normal pilav şeklinde pişirin. Suyunu çekince içine haşlanmış sivri biber, havuç ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içinde yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı pilavın üzerinde gezdirip maydanoz ile süsleyin. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: Pilavlar / pilav çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:36 pm | |
| AliPaşaPilavı (6 Kişilik)
Malzemeler 2 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 100 gr Kıyma 1 Diş Sarmısak 1 Soğan 1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık 1 Fincan Antepfıstığı 1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü Tuz
Yemeğin Tarifi Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın .Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın. Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın. Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: Pilavlar / pilav çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:36 pm | |
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (6 Kişilik)
Malzemeler2 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 1 kg Arpacık Soğan 2 Diş Karanfil Tuz Yemeğin Tarifi Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın. Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin. Yıkayıp süzgece aldığınız pirinci soğanlara ekleyin. Et suyunu ilave ederken soğanın acılığını alması için 2 diş karanfil atın. 15 dak. kısık ateşte pişirin. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: Pilavlar / pilav çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:36 pm | |
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (6 Kişilik)
Malzemeler1 Ayva 1 Soğan 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık 1.5 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Bulgur 1/2 Çay Kaşığı Safran Yemeğin Tarifi Ayvanın kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve dilimleyin. Tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı ekleyerek pembeleştirin. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurduktan sonra safranı ilave edin. Tencereye 1.5 su bardağı su döküp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca dilimlenmiş ayvaları ve bulguru ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: Pilavlar / pilav çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:36 pm | |
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (8-10 Kişilik)
Malzemeler2 Su Bardağı Pirinç 1 Ayva 2 Soğan 300 gr Kestane 150gr Ceviz 3 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı 2 Çorba Kaşığı Tozşeker 2 Tatlı Kaşığı Tarçın 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 1 Limon Suyu 3 Su Bardağı Sıcak Su Birkaç Dal Maydanoz Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde başlayıp süzün. Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su,tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Uzerine kağıt örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: Pilavlar / pilav çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:37 pm | |
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler400 gr Pirinç 100 gr margarinEvin 50 gr Badem 50 gr Kuru üzüm(Sultani) 1 tatlı kaşığı Tuz 2 bardak Et suyu Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın. Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın. Kuru üzümü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su koyup, bekletin. Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin. Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin. Kabı ateşten alın. Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin. Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin. 2-3 dakika kavnamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Pirinci 10 dakika pişirin. Bu arada kuru üzümü süzün. Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın. Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ilave edin. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı örtün. Yine kısık ateşte, pirinci 8-10 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: Pilavlar / pilav çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:37 pm | |
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (4 Kişilik)
Malzemeler2 Soğan 2 Sarmısak 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Karabiber, Tuz Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi 250 gr Soyulmuş domates 3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 200 gr Pirinç 1.5 Su Bardağı Et Suyu 6 Jumbo Karides Limon Suyu Yemeğin Tarifi Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun. Baharatların tümünü tavaya ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. 5 dak. kısık ateşte pişirin. Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak. kadar pişirin. Ara sıra karıştırın. Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın. Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın. Pilavı karides eşliğinde servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: Pilavlar / pilav çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:37 pm | |
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (10 kişilik)
Malzemeler700 gr pilavlık bulgur 250 gr margarin 6 su bardağı (1.5 litre) et suyu Tuz Yemeğin Tarifi Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin. Pilavı ateşten alın. Kapağını açıp tencereninüzerini kağıt havlu ile kaplayın ve kapağını tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirin. Tahta spatula veya kevgirle, bulguru fazla ezmemeye özen göstererek bir kez karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: Pilavlar / pilav çeşitleri Perş. Nis. 22, 2010 6:37 pm | |
| Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav Malzeme; -------- 1 Su bardağı zeytinyağı 5 - 6 adet [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 Baş [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 2 Su bardağı pirinç 3 adet [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] 1 çorba kaşığı çam fıstığı 1 çorba kaşığı kuş üzümü 2 Su bardağı su Tuz
Yapılışı; --------- Pirinci 1 saat kadar tuzlu suda bekletelim. Patlıcan kabuklarının tümünü soyalım, tuzlu suda yarım saat bekletelim. Daha sonra patlıcanları [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] büyüklüğünde doğrayalım, kızgın yağda kızartalım, mutfak havlusuna çıkartalım. Bir baş kuru [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]ı zeytinyağının yarısında kavuralım, üzerine suda beklettiğimiz, süzdüğümüz pirinci katalım, kalan zeytinyağını da ilave edelim. Pirinç sertleşene kadar iyice kavuralım, üzerine rende [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve kızarmış [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]ı ekleyelim, tuzu serpelim, en son suyunu ekleyelim, karıştıralım. Tencereyi kapalı oalark 25 dakika ateşte tutalım.(kısık ateş) ateşten alıp demlendirip, servis yapalım. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| | | | | Pilavlar / pilav çeşitleri | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri | |
|
| BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri | |
|
|
| |
|