BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
Merhaba Ziyaretçi,
Formumuza Hala Kayıt Olmadınmı?
Formumuzdan Faydalanmak İstemezmisin?
Forumda Bilgi Paylaşımı Yapmak İstemezmisin?
Moderatorlermize Ödevlerin Hakkında Soru Sormak İstemesmisin?
Tabiki İstersin O zaman Ne Duruyorsun Hemen Kayıt Ol ve Bilgilermizden Faydalan..

tatlı çeşitleri Uyeols10
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
Merhaba Ziyaretçi,
Formumuza Hala Kayıt Olmadınmı?
Formumuzdan Faydalanmak İstemezmisin?
Forumda Bilgi Paylaşımı Yapmak İstemezmisin?
Moderatorlermize Ödevlerin Hakkında Soru Sormak İstemesmisin?
Tabiki İstersin O zaman Ne Duruyorsun Hemen Kayıt Ol ve Bilgilermizden Faydalan..

tatlı çeşitleri Uyeols10
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  


 

 tatlı çeşitleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:14 pm

Acıbadem Tatlısı

MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp
kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
18-20
cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü
pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol
edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.
Dilerseniz süsleyip, servis yapın.


En son mklbyrk tarafından Perş. Nis. 22, 2010 6:17 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:14 pm

Acıbademli Muhallebi
MALZEMELER
2 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
1 limon
bademyağı
25 gr toz jelatin
4/5 su bardağı toz şeker
3 kedi dili bisküvi
2 çorba kaşığı kuş üzümü
4/5 su bardağı toz şeker
100 gr sütlü çikolata
4/5 su bardağı çiğ krema
100 gr acıbadem bisküvisi
1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta
sarılarını
çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla
karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini
katın, karıştırıp ılımaya bırakın.
Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin.
2
çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık
kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş
kabuğunu ilave edip iyice karıştırın.
Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.
Bu
arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz
ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve
hazır çiğ kremayı katın.
Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:14 pm

Acıbademli Şeftali Tatlısı (10 Kişilik)

MALZEMELER
1 Komposto Şeftali
2 Su Bardağı Şeftali Kompostosu Suyu
300 gr Acıbadem Kurabiyesi
1 Kutu Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Su Bardağı Su
2 Yemek Kaşığı Nişasta


HAZIRLANIŞI
Krem
şantiyi bir bardak sütle çırpın. İçine acıbademleri ufalayıp
kariştirin. Cam bir kalıbı ıslatıp hazırladığınız karişimi dökün ve
buzdolabında 1 saat bekletin.
Su, komposto suyu ve nişastayi
tencerede karıştırıp kısık ateşte koyu bir sos haline gelinceye kadar
pişirin. Sos soğuduktan sonra tarçını ilave ederek karıştırın.
Şeftalileri
kalıptaki acıbademli karışımın üzerine dizip hazırladığınız sosu
gezdirin. Dondurduktan sonra nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:14 pm

Akıtma
MALZEMELER
1 çorba kaşığı maya
1 paket un
tuz
süt

HAZIRLANIŞI
Mayayı,
geniş bir kapta unla birlikte, ılık süt ve tuz ilavesiyle kanştınp boza
kıvamında bir hamur elde edin. Üstünü örtüp sıcak bir ortamda
kabarmasını bekleyin.Teflon tavayı orta hararetteki ocağın üzerinde
kızdırıp, mayalanan hamurdan kepçe kepçe alın ve tavaya döküp, yayın.
Yanmamasına özen göstererek, hemen alt üst edin. Pişen akıtmaları
tereyağıyla ile yağlanıp, yanında balla servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:14 pm

Altin Kesesi
MALZEMELER
2 PAKET MISIR NİŞASTASI
2 TANE YUMURTA
1/2 KABARTMA TOZU
250 GR MARGARİN
3 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

İÇİ İÇİN:

FISTIK,TARÇIN,PUDRA ŞEKERİ

HAZIRLANIŞI
MARGARİN
VE UNU KARIŞTIR, İÇİNE PUDRA ŞEKERİNİ EKLE, YUMURTA VE MISIR
NİŞASTASINI İLAVE EDİP YOĞUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR
HALİNE GELENE KADAR YOĞUR. HAMURDAN 3-4 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPAR.
BU PARÇANIN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO EKLE VE YOĞUR.KAKAOLU VE SADE
HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DİNLENDİR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE
KOPAR VE İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ İÇİNİ PARMAĞINLA AÇ.KÜÇÜK BİR KESE
ŞEKLİNDE OLACAK.
DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIK,PUDRA ŞEKERİ VE
TARÇIN KARIŞIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY. ELİNLE AĞIZINI BÜZ YANİ
HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN ŞERİT YAP VE KESENİN KENARLARINDAN
GEÇİR. BU HAMURDAN KESENİN ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ VEREREK
SÜSLEYİN.HAMURUN HEPSİ BİTİNCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN.
PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:15 pm

Ananaslı Tatlı
MALZEMELER
MALZEMESİ :

bir paket yulaflı bisküvi
bir paket krem şanti
bir bardak süt
bir çorba kaşığı mısır unu
bir büyük kutu ananas konservesi
bir kutu krem peynir
biraz tereyağı

HAZIRLANIŞI
Bisküvileri
dövüp, kırın. Biraz tereyağı ile kanştırıp, servis tabağına koyup,
buzlukta donmaya bırakın. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpın.
İçine krem peynirin yarısını katıp, karıştırın. Bu kanşım biraz ananas
suyu ile sulandınlir. Diğer tarafta kalan ananas suyu, bir çorba kaşığı
mısır unu ile pelte gibi pişirilir. Bisküviden yapılmış tartın üzerine
krem şantili kanşım dökülür, sonra aııanaslar dizilir ve en üste ananas
suyu ile yapılan pelte dökülerek buzdolabına kaldınlır. Ananas yerine
vişne ile de yapılabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:15 pm

Armut Bombası
MALZEMELER
6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın

HAZIRLANIŞI
Armutların
sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun. Tamamını
soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi
oyularak hazırlayın. Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su
bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın. Fazla
haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir. Bir kenarda soğumaya
bırakın. Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce
karıştırın. Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin. Pudingin fazla katı
kıvamlı olmaması gerekir. Armutları servis kabına dik olarak oturtun.
Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2
cm. kalınlığında sıvanır. Önceden hazırlanan cevizli karışımla
armutları üste 1-2 cm. kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla
üstüne basıp iyice sıkıştırın. En üste pudingi armutun tamamını
kaplayacak şekilde dökün. Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun.
Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların
tümünü örtecek şekilde dökün. En üste tarçın serpin ve buzdolabında en
az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:15 pm

Armut Köpüğü
MALZEMELER
3 yumurta
1 limon
1 portakal
3 armut
2 su bardağı süt
yarım su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Bir
kapta yumurta sarılarını tozşekerle birlikte çırpma aletiyle köpüklü
bir hal alıncaya değin çırpın. Buna elenmiş unu katın edin ve
karıştırmaya devam ederek soğuk sütü ilave edin. Limon ya da portakalın
kabuğunu katın.
Kremayı kısık ateşe koyun ve karıştırarak kaynatın.
Birkaç dakika pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Arada bir
karıştırmayı ihmal etmemeyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:15 pm

Armut Tatlısı
MALZEMELER
6 adet armut
3 su bardağı bal
1 kahve fincanı limon suyu
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI
Armudun
kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür. Çekirdekleri çıkarılır ve
orta kısımları hafifçe oyulur. Oyuk kısmı yukarıya gelecek şekilde
tepsiye dizilir. Diğer tarafta bal bir çay fincanı su ile hafifçe
sulandırılır, limon suyu ilave edilir ve armutların çukur kısımlarına
doldurulur. Üzerine birer küp tereyağı ilave edilir. Tarçın ve
hindistan cevizi gezdirilir. Üzeri bir folyo ile örtülüp, orta
hararetli fırında armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten
sonra folyo çıkarılır, 10 dakika da üstü açık olarak pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi, tarçın ilave edilebilir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:15 pm

Armut Tatlısı
MALZEMELER
1 adet armut
2 adet karanfil
Yeteri kadar tarçin, su
50 gr toz şeker


HAZIRLANIŞI
Armutun içerisini oyup kabuğunu soyarak tepsiye koyun. İçerisine karanfil, tarçin, su ve şeker koyun.
180 derecedeki firında pişirerek ılık servise sunun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:15 pm

Asıda
MALZEMELER
1 kg toz şeker
300 gr tereyağı
½ kg buğday nişastası
½ su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı ceviz içi
4 ½ su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Nişastayı
soğuk suda eritin ve bir kaba alın. Üzerine kızgın tereyağı dökün.
Sararana kadar da kavurun. Başka bir tencerede suyu kaynatın, içine
pekmez, şeker ve kavrulan nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırın, göz
göz olunca içine iri dövülen cevizleri atın. Servis tabağına alın ve
cevizle süsleyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:15 pm

Brownie
MALZEMELER
150 gr toz seker
80 gr yağ
75 gr bal (bir çorba kaşığı)
50 gr kakao
2 yumurta
1 paket vanilya
75 gr un
tuz
ceviz

HAZIRLANIŞI
Yağ ve toz şeker iyice çırpılarak içine vanilya ve bal katılır.
Yumurtalar karışıma tek tek yedirilir. En son kakao, un ve ceviz eklenir.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:16 pm

Burma Kadayıf (10 Kişilik)
MALZEMELER
1 Kg Çiğ Burma Kadayıf
600 gr margarin
1 Kg öğütülmüş fıstık içi
1 çorba kaşığı pekmez
Şerbet için:
6 su bardağı su
3 kg toz şeker


HAZIRLANIŞI
Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.
Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine sürün.
Çiğ
burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi
sepin. Sonra bir ucundan tutun burarak sarın. Tepsiye yerleştirin.
Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek
dökün.
Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış
fırında 15 dak. pişirin. Aynı tepside ters yüz ederek 10 dak. da diğer
yüzünü pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten
sonra servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:16 pm

Bülbül Yuvası (6 Kişilik)
MALZEMELER
Hamur İçin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı
Yarım Çay Bardağı Su
Alabildiğince Un
Bir Tutam Tuz
Üzerine dökmek için:
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
200 gr Margarin
Şerbeti için:
Dört Buçuk Su Bardağı Şeker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
İçi için:
150 gr Ceviz İçi
Açmak İçin
1 Paket Nişasta
1 Su Bardagı Un


HAZIRLANIŞI
Geniş
bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay
bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek
karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave
edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım.
Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim. Bezelerin üzerine nemli
bir bez örterek 2 saat bekleteliın. Nişastayı 1 su bardağı un ile
karıştıralım. Sert bir zemine nişastalı un karışımındauı serpelim.
Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım. Üzerine de nişastalı karışımdan
serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım. Açılan her yufkayı
temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim. 5 dakika sonra açtığımız
yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim.
Yufkayı oklavaya
sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim. Oklavayı yufkanın şeklini
bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım. Büzülen yulkayı 8 santim
aralıklarla keselim.
Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız
tepsiye dizelim. Bütün yuflkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve
aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Yufkalarm üzerine dökmek
için, tavaya margarini alıp eritelim. İçine sıvı yağı da ilave ederek,
2 dakika kaynatalım. Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir
kaşık yardımıyla gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri
kızarana dek pişirelim. Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım.
Şerbet için, su ve şekeri kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın
limonu da ilave edellm. Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla
tatlının üzerine gezdirelim. Şerbetini emdikten sonra baklavaları
servis tabağına alalım. Ortalarına Antep fistığı serperek servis
yapalım.
Not: Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası,
tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir. Kenarlarda
boşluk kalmayacak şekilde bir tepsi tercih edin. Eğer bülbül yuvalarını
büyük yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hiç kesmeden
kendi etrafında sarabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:16 pm

Cevizli Kadayıf Dolması
MALZEMELER
200 gr ceviz
2 1/2 su bardağı toz şeker
½ kg burma kadayıf
4 adet yumurta
2 ½ su bardağı su
½ adet limon
1 su bardağı süt
1 ½ su bardağı sıvıyağ (kızartmada kullanmak için)
200 gr kaymak

HAZIRLANIŞI
Burma
kadayıftan avuç içi kadar parçalar kopartın ve içine dövülmüş ceviz
yerleştirin, dolma sarar gibi sarın. Başka küçük bir kapra süt ve
yumurtayı çırpın. Kadayıf dolmalarını bu malzemeye batırın ve daha önce
bir tavada kızdırdığınız yağda kızarana kadar kızartın. Diğer bir
tencerede su ve şekeri kaynatın ve kaynamak üzereyken limon suyunu
ekleyin. Ilınması için kenara alın. Kızarttığınız kadayıf dolmalarınızı
sıcakken ılımış şerbete atın ve biraz beklettikten sonra üzerlerini
kaymak ve ceviz ile süsleyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:16 pm

Cevizli tart
MALZEMELER
100 Gr ceviz içi(mutfak robotunda pudra kıvamına getirilmiş)
50 Gr bütün ceviz içi(süslemek için)
100 Gr tereyağı
250 Gr un
150 Gr pudra şekeri
25 Gr krema

HAZIRLANIŞI
Unu derin bir kabın içerisine alın.
İçerisine küp şeklinde doğranmış tereyağı ile 50 gr şekeri koyun.
Yavaş yavaş karıştırarak una iyice yedirin.
Top haline getirip, buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımı ile açın.
Isıya dayanıklı düz bir fırın kabına yerleştirin.
Bir çatal yardımı ile hamurun her tarafına dokunun (kabarmaması için).
Pudra haline getirilmiş ceviz içini krema ve şeker ile iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı hamurun üzerine dökün (her tarafını kaplayacak şekilde)
Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra cevizlerle süsleyerek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:16 pm

Çerkez tatlısı
MALZEMELER
şerbeti için:
3 bardak su
3 bardak toz şeker
1 adet limonun suyu
hamuru için:
4 adet yumurta sarısı
500 gr un
150 gr pudra şekeri
150 gr yoğurt
1 tatlı kaşığı toz maya
harcı için:
3 adet yumurtanın akı
250 gr toz ceviz
250 gr pudra şekeri
kızartmak için sıvıyağ


HAZIRLANIŞI
Şeker
ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu
ekleyin. Koyu bir şerbet olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Mayayı ılık şekerli suda eritin. Hamur malzemeleriyle beraber yoğurun.
Yumruk iriliğinde bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez kapatıp 30
dakika bekletin. Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açın. İç
malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur
yapın. Açtığınız yufkaların içine paylaştırın. İnce rulolar yapın.
Küçük küçük kesin. Kızgın yağa atın. Her tarafı kızarınca şuruba atın
ve çıkarınca servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:16 pm

Çilekli Kup (1 Kişilik)
MALZEMELER
1 Top Çilekli Dondurma
1 Top Fıstıklı Dondurma
1 Top Limonlu Dondurma
2 Çorba Kaşığı Çilek Sosu
50 gr Krem Şanti


HAZIRLANIŞI
Çilekli,
fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2
Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle
birlikte servis yapalım.
Çilek Sosu İçin: İstediğiniz miktar çileği
yıkayıp, temizleyin. Çilekleri blendırdan geçirin ve kullandığınız
çileğin yüzde onu kadar şeker ekleyin. Şeker eriyene dek tekrar
blendırdan geçirin.
Not: Kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi çilek
sosu, nane sosu, vişne sosu ve çikolata sosu gibi malzemeleri hazır
olarak marketlerde de bulabilirsiniz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Deneyim :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Saygınlık :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue998 / 999998 / 999tatlı çeşitleri Right_bar_bleue

Seviye :
tatlı çeşitleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100tatlı çeşitleri Right_bar_bleue


tatlı çeşitleri Empty
MesajKonu: Geri: tatlı çeşitleri   tatlı çeşitleri EmptyPerş. Nis. 22, 2010 6:17 pm

Dünür tatlısı
MALZEMELER
3 çay bardağı süt
2 poşet kremşanti
2 paket hazır beze
3 yumurta
100 gr. çikolata rendesi
Çok az tuz

HAZIRLANIŞI
Önce
bezeler bir tasa kırılır. Üç yumurtanın akına bir fiske tuz atılarak
köpük haline gelinceye kadar (önce yavaş sonra hızlı olarak) mikserle
çırpılır. Daha sonra kremşanti üzerindeki tarife göre hazırlanır.
Şantinin üzerine yumurta sarıları eklenerek yavaş yavaş aynı yöne doğru
yedirilinceye kadar karıştırılır. Daha sonra yumurta akları da ilave
edilerek aynı şekilde karıştırılır. Sonra hepsi bezelerin içine
dökülerek iyice karıştırılır. Sonra streç film serilmiş bir tasa
karışımın yarısı dökülür. Kalan yarısına kakao ve çikolata rendesinin
yarısı ilave edilerek bu da beyaz karışımın üzerine dökülür. Sonra
streç kapatılarak buzluğa atılır. Birgün buzlukta bekletilip
çıkarılınca taba ters çevrilir. Üzerine çikolata rendesi dökülerek
servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
tatlı çeşitleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Pilavlar / pilav çeşitleri
» Ucuz ve tatlı
»  Güvercin Çeşitleri
» yemek çeşitleri
» kurabiye çeşitleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: