| BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
|
| | BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri | |
| TAVUK GÖĞSÜ | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: TAVUK GÖĞSÜ Perş. Nis. 22, 2010 6:13 pm | |
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Malzemeler: <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">1 litre süt <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">125 gr margarin <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">3 kahve fincanı un <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">1,5 su bardağı toz şeker
- 1 veya 2 adet damla sakızı
Yapılışı: İlk önce bir tencere içerisine yağımızı koyup ateşi yakıyoruz daha sonra unumuzu ilave edip unumuz pembeleşinceye kadar biraz kavuruyoruz çok fazla kavurmayın hafif pembeleşse yeterli.bir kabın içerisinde sütle şekeri karıştırıp kavrulmuş unumuzun üzerine döküyoruz hızlı bir şekilde karıştırıp pürüzsüs bir kıvam almasını sağlıyoruz karıştırarak kaynatıyoruz.kaynayıp koyulduktan sonra ateşten alıp damla sakızlarımızı ilave edip bir mikser yardımı ile yaklaşık 10 dakika kadar çırpıyoruz.(çırpmamamızın amacı tatlımızın kıvamını sağlamak için. kaşığınıza aldığınız zaman tatlı sakız gibi uzıycaktır bu şekilde çırparsanız) çırpma işlemi bittikte sonra isterseniz bir tepsiyi veya kuplarınızı suyla ıslatıp tatlımızı döküp soğuduktan sonra servis yapabilirisiniz.Bu tatlıyı farklı şekillerde süsleyerek servis edebilirsiniz.ben üzerlerine renkli badem şekerleri koydum.afiyet olsun. | |
| | |
Kayıt tarihi : 01/01/70 Aktiflik : Deneyim : Saygınlık : Seviye :
| Konu: Geri: TAVUK GÖĞSÜ Perş. Nis. 22, 2010 6:13 pm | |
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]MALZEMELER1 kg süt 1,5 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı pirinç unu 1 su bardağı un yarım paket margarin 1 paket vanilya,tarçın isteğe bağlı 1 tatlı kaşığı haşlanmış ,didilmiş tavuk ğöğüsü HAZIRLANIŞIMargarin eritilir un ilave edilip kavrulur Pirinç unu, şeker, süt, vanilya, ilave edilip kaynayana kadar karıştırılır Yağlanmış borcama dökülüp buz dolabında 2 saat bekletilir Sonra kesilerek ve üzerine tarçın veya hindistan cevizi dökülerek servis yapılır. | |
| | | | TAVUK GÖĞSÜ | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri | |
|
| BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri | |
|
|
| |
|