BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
Merhaba Ziyaretçi,
Formumuza Hala Kayıt Olmadınmı?
Formumuzdan Faydalanmak İstemezmisin?
Forumda Bilgi Paylaşımı Yapmak İstemezmisin?
Moderatorlermize Ödevlerin Hakkında Soru Sormak İstemesmisin?
Tabiki İstersin O zaman Ne Duruyorsun Hemen Kayıt Ol ve Bilgilermizden Faydalan..

Arapaşı Çorbası tarifi Uyeols10
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
Merhaba Ziyaretçi,
Formumuza Hala Kayıt Olmadınmı?
Formumuzdan Faydalanmak İstemezmisin?
Forumda Bilgi Paylaşımı Yapmak İstemezmisin?
Moderatorlermize Ödevlerin Hakkında Soru Sormak İstemesmisin?
Tabiki İstersin O zaman Ne Duruyorsun Hemen Kayıt Ol ve Bilgilermizden Faydalan..

Arapaşı Çorbası tarifi Uyeols10
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  


 

 Arapaşı Çorbası tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sansar
Tecrübeli Üye

Tecrübeli Üye
Sansar


Mesaj Sayısı : 191
Cinsiyet : Erkek
Yaş : 31
Nerden : Eskişehir
Kayıt tarihi : 05/07/10
Aktiflik :
Arapaşı Çorbası tarifi Left_bar_bleue388 / 999388 / 999Arapaşı Çorbası tarifi Right_bar_bleue

Deneyim :
Arapaşı Çorbası tarifi Left_bar_bleue500 / 999500 / 999Arapaşı Çorbası tarifi Right_bar_bleue

Saygınlık :
Arapaşı Çorbası tarifi Left_bar_bleue600 / 999600 / 999Arapaşı Çorbası tarifi Right_bar_bleue

Seviye :
Arapaşı Çorbası tarifi Left_bar_bleue9 / 1009 / 100Arapaşı Çorbası tarifi Right_bar_bleue


Arapaşı Çorbası tarifi Empty
MesajKonu: Arapaşı Çorbası tarifi   Arapaşı Çorbası tarifi EmptySalı Tem. 06, 2010 11:00 am

Arapaşı Çorbası tarifi

için Malzemeler :

� HAMUR İÇİN GEREKLİ MALZEME

1 Çorba kâsesi un

  • 1 Yemek kaşığı
    nişasta

  • 1 Tatlı kaşığı tuz





    � ÇORBA İÇİN GEREKLİ MALZEME

  • 1.5 Yemek kaşığı salça

    200 gr.Margarin

    4 Yemek kaşığı un

    2 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    3 Litre su


    Arapaşı Çorbası

    yemeğinin hazırlanışı:

    HAMURUN HAZIRLANIŞI



    6 Kâse suyun 3 kasesi tencereye konulur ve 1 tatlı
    kaşığı tuz atılarak kaynamaya bırakılır. Diğer 3 kâse su ise diğer bir tarafta
    bir kâse un geniş bir kaba konularak bu üç kâse su ile iyice karıştırılarak
    sıvı hale getirilerek kevgirden süzülür. (Kevgirden süzülmesinin nedeni
    unun topak kalmaması içindir.) Kaynayan suyun içerisine, kevgirden süzdüğümüz
    bu karışımı kaynayan
    suyun içerisine iyice karıştırılarak yavaş yavaş karışım dökülür, Karıştırma
    ise işlem bitene kadar devam etmelidir, dikkat edilecek en önemli husus
    ise karışımı dökerken hızlı daha sonrada normal ve aralıksız karıştırmaya
    devam etmeliyiz. Karıştırma tam olmazsa hamur topaklanır ve tam netice
    vermez. Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp bekletmeden su ile ıslattığımız
    tepsiye bu hamur dökülerek soğumaya bırakılır. Tepsiyi ıslatmamızda amaç
    ise hamurun tepsiye yapışmaması içindir, Bu soğumaya bıraktığımız hamur
    yaklaşık 4- 5 saat sonra servise hazır hale gelmiş olur.
    Not: Arabaşıda unun kalitesi çok önemlidir, Unun kaliteli olduğunu düşünerek
    eğer hamur tepsiyi bırakıyorsa tam netice almışınızdır, (Arabaşı genelde
    kış mevsiminde yapılır.)



    ÇORBANIN HAZIRLANIŞI



    Tavuğu ayrı bir tencerede 1.5 litre su ile
    birlikte haşlamaya bırakılır, ikinci bir tencereye 200 gram margarinle
    4 yemek kaşığı un hafif kahverengi renk alana kadar kavrulur. 1,5 yemek
    kaşığı salça ve 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ilave edililerek 1 veya
    2 sefer karıştırıldıktan sonra 3 litre su ile beraber haşlanmış olan pilicin
    suyu ilave edilerek kaynayana kadar topaklanmaması için sürekli karıştırma
    işlemi devam eder. Kaynadıktan sonra 15 dk.daha kısık ateşe bırakılır.
    15 dk sonra bir tarafta kaynatılmış olan pilici kemiklerinden ayırıp ufak
    parçalar halinde çorbaya ilave edilerek 5 dk. daha ateşte bırakıldıktan
    sonra çorba ateşten alınarak servis yapılır. Arzuya göre pul biber, kara
    biber ve limon eklenir.
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
     
    Arapaşı Çorbası tarifi
    Sayfa başına dön 
    1 sayfadaki 1 sayfası
     Similar topics
    -
    » Ezogelin Çorbası tarifi
    » İçli Köfte Tarifi
    »  Kilo Aldırmayan Yemek Tarifi

    Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
    BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Genel Bilgiler :: Yemek Tarifleri-
    Buraya geçin: