BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
Merhaba Ziyaretçi,
Formumuza Hala Kayıt Olmadınmı?
Formumuzdan Faydalanmak İstemezmisin?
Forumda Bilgi Paylaşımı Yapmak İstemezmisin?
Moderatorlermize Ödevlerin Hakkında Soru Sormak İstemesmisin?
Tabiki İstersin O zaman Ne Duruyorsun Hemen Kayıt Ol ve Bilgilermizden Faydalan..

Karadenizin güzelliklerini tanıyalım Uyeols10
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
Merhaba Ziyaretçi,
Formumuza Hala Kayıt Olmadınmı?
Formumuzdan Faydalanmak İstemezmisin?
Forumda Bilgi Paylaşımı Yapmak İstemezmisin?
Moderatorlermize Ödevlerin Hakkında Soru Sormak İstemesmisin?
Tabiki İstersin O zaman Ne Duruyorsun Hemen Kayıt Ol ve Bilgilermizden Faydalan..

Karadenizin güzelliklerini tanıyalım Uyeols10
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  


 

 Karadenizin güzelliklerini tanıyalım

Aşağa gitmek 
YazarMesaj


avatar


Kayıt tarihi : 01/01/70
Aktiflik :
Karadenizin güzelliklerini tanıyalım Left_bar_bleue998 / 999998 / 999Karadenizin güzelliklerini tanıyalım Right_bar_bleue

Deneyim :
Karadenizin güzelliklerini tanıyalım Left_bar_bleue998 / 999998 / 999Karadenizin güzelliklerini tanıyalım Right_bar_bleue

Saygınlık :
Karadenizin güzelliklerini tanıyalım Left_bar_bleue998 / 999998 / 999Karadenizin güzelliklerini tanıyalım Right_bar_bleue

Seviye :
Karadenizin güzelliklerini tanıyalım Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Karadenizin güzelliklerini tanıyalım Right_bar_bleue


Karadenizin güzelliklerini tanıyalım Empty
MesajKonu: Karadenizin güzelliklerini tanıyalım   Karadenizin güzelliklerini tanıyalım EmptyÇarş. Ocak 27, 2010 10:01 am

Karadenizin güzelliklerini tanıyalım

HUZUR KENTİ KASTAMONU


Karadenizin güzelliklerini tanıyalım 10255_3549_30062009_1

Kastamonu, büyük şehirlerin gürültüsünden kaçmak isteyenlerin sığınabilecekleri bir huzur kenti. Kastamonu'da biri Ilgaz Dağı Milli Parkı, diğeri Küre Dağları Milli Parkı olmak üzere iki milli park bulunuyor. Kastamonu, MÖ 18. yüzyılda Gas'ların yurdu olmuş, zamanla Hititler, Frigler, Kimmerler, Lidyalılar, Persler, Pontuslar, Romalılar ve Bizanslılar'ın yönetimine geçmiş. Romalılar'ın bu yörede kurduğu Paflagonia isimli eyaletin merkezi olan Pompei-polis Höyüğü, bugünkü Taşköprü ilçesinde bulunuyor.



KASTAMONU KALESİ


Karadenizin güzelliklerini tanıyalım 10255_3877_30062009_1




Komenoslar tarafından yapılan ve Kastamonu şehrinin tarihsel çekirdeğini oluşturan Kastamonu Kalesi de görkemli görüntüsüyle asırlardır ziyaretçileri selamlıyor. Kastamonu geleneksel Türk evi ve yakın dönem Osmanlı mimarisi örneklerinin yoğun olarak bulunduğu ender illerden. Kentsel sit kapsamına alınmış olan Kastamonu, Taşköprü, İnebolu, Küre ve Abana'nın eski mahalleleri ve yapıları ziyaretçilerde hayranlık uyandırır. Milli mücadele yıllarında lojistik destekte en güvenilir bölge olan Kastamonu, İnebolu ilçesindeki limandan Ankara'ya erzak, cephane ve insan akışında büyük yararlılıklar göstermiş. Kurtuluş Savaşı'nda en fazla şehit veren üçüncü il olan Kastamonu'da Araç ilçesi ise, nüfus bazında en çok şehit veren Türkiye'deki tek ilçe olarak tarihin sayfalarında yerini almış.



ILGAZ DAĞI



Karadenizin güzelliklerini tanıyalım 10255_8500_30062009_1


Kastamonu'da Ilgaz Dağı Milli Parkı, dağcılık sporları için mükemmel bir merkez. Ilgaz Dağı Kayak Merkezi de kış aylarında rağbet gören yerlerden. Kastamonu'nun Araç, Çatalzeytin ve Bozkurt ilçelerinde bulunan yaylalar da yaz aylarında tatillerini şehir dışında geçirmek isteyenler için alternatif sunuyor. Pınarbaşı ilçesindeki Varla Kanyonu ve Türkiye'nin en derin dördüncü mağarası olan Ilgarini, kampçılar ve maceracılar tarafından keşfedilmeyi bekliyor. 135 kilometrelik kıyı bandında çok sayıda kumsalın da bulunduğu Kastamonu'da Çatalzeytin'deki Ginolu ile Cide'deki Giderus koyları, dikkati çekiyor. Kastamonu'da tatilciler banduma, tirit, sarma, malak hamuru, pastırmalı ekmek, kuyu kebabı (Büryan), etli ekmek, üryani kompostosu, pestil gibi yöresel yemeklerin de tadına bakabilirler.



RİZE'DE ÇAY KEYFİ




Karadenizin güzelliklerini tanıyalım 10255_8108_30062009_1

Rize'yi ziyaret etmek isteyenler, Trabzon Havalimanından yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki kente kara yoluyla yaklaşık bir saatte ulaşabilir. Rize'ye 3 gün ayıran bir kişi, ilk olarak il merkezindeki Ziraat Çay Bahçesi'nde Rize'de üretilen çaydan içerek yol yorgunluğunu atabilir. Ardından Rize Müzesi, ÇAYKUR Çay Müzesi ve Rize Kalesi'ni ziyaret eden turistler, il merkezine 15 dakikada uzaklıktaki kenti kuşbakışı gören Dağbaşı Mahallesi'ndeki restoranlar bölgesinde yöresel yemekler yiyebilir. Burada hamsili ekmek, hamsi buğulama, yaprak sarma ve laz böreği gibi yöresel yemeklerin tadılabilir.





ÇAMLIHEMŞİN



Rize'de il merkezine 90 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 1 saat 15 dakikada gidilebilen Çamlıhemşin ilçesine bağlı, doğası ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası, ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi. Yeşilin her tonunun görülebildiği yaylada, doğa gezisi yapılıp şelaleler görülebilir. Günün yorgunluğu ise bölgedeki termal kaplıcalarda atılabilir. Çamlıhemşin ilçesine 25 kilometre mesafede bulunan, yaklaşık 600 yıllık Zil Kale ve Çat Vadisi Rize'de görülmesi gereken yerlerden. Özellikle yürümeyi sevenler, Ayder'den araçla yaklaşık bir saatte Yukarı Kavran'a vardıktan sonra, 2 saatlik yürüyüşle 3 bin metre rakımdaki 100'ün üzerindeki buzul gölünü görme fırsatı yakalayabilirler. Rize'de İkizdere Vadisi'nde yer alan doğal güzellikler görülebilir. İkizdere ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki termal tesisleri ziyaret eden turistler, daha sonra 40 dakika mesafede Ovit Dağı yolunda bulunan Yedigöller bölgesini gezebilirler.





GİRESUN



Giresun, Doğu Karadeniz'de üzerinde insan yaşayabilen tek ada olan Giresun Adası, Giresun Kalesi ve eşsiz güzellikteki yaylalarıyla turizmden hak ettiği payı almayı bekliyor. Giresun'a gelen yerli ve yabancı turistler, Ticaret Borsası Sosyal Tesislerinde (TİBOR) vejetaryen turistlere hitap eden bitkisel ağırlıklı zengin mutfağı ve Ayvasıl Restoranda yapılan Giresun pidesini tadabilirler. Kente gelenler, Belediye Meydanı'nda yörenin geçim kaynağı olan fındık ile yöre insanını anlatan “Fındık Başımızın Tacı” heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirebilir, Giresun Kalesi'ne çıkarak, kaledeki çay bahçelerinde kent manzarası eşliğinde çay içebilir veya Mustafa Kemal ******'ün Muhafız Alay Komutanı Topal Osman Ağa'nın anıt mezarını ziyaret edebilirler.





GİRESUN ADASI



Giresun'da 2. derece doğal ve arkeolojik sit alanı ilan edilen ve kıyıdan 5 mil uzaklıkta bulunan Giresun Adası da görülmesi gereken yerlerden. Giresun'un Dereli ilçesindeki Kümbet Yaylasında, içinde yüzme havuzu, sauna ve Türk hamamı bulunan 60 yatak kapasiteli otel, 27 bungalov ve restoran bulunmakta. Bektaş Yaylası'nda 30 yataklı 2 yıldızlı bir otel hizmet verirken, Giresun'un turizm merkezi ilan edilen yaylası Kulakkaya'da ise Alçakbel Ormaniçi Piknik Alanı günübirlik ziyaretlere imkan sağlıyor.





ARTVİN



Doğu Karadeniz'in Gürcistan sınırında bulunan ve iki dağ arasında kurulmuş Artvin, yeşil doğası, tarihi eserleriyle görülmesi gereken iller arasında bulunuyor. Milli parklarıyla kentte Şavşat ilçesinde bulunan Karagöl-Sahara Milli Parkı içindeki Şavşat Karagöl ve Borçka Karagöl görülmeye değer yerler. Efeler-Gorgit Tabiatı Koruma Alanı esas olmak üzere Camili yöresi ise UNESCO tarafından “Biyosfer rezerv alanı” olarak belirlenen Türkiye'deki tek bölge. Klasik çağda “Kolhis” diye anılan Artvin'de düzenlenen boğa güreşleri yerli ve yabancı turistleri büyük ilgisini çekiyor. Kafkasör Yaylası'nda her yıl gerçekleştirilen etkinlikler ve boğa güreşlerine binlerce yerli ve yabancı turist katılıyor.



ZONGULDAK



Mağara oluşumu bakımından Türkiye'nin en zengin şehirlerinden biri olan Zonguldak, ormanlar içindeki doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekliyor. Kömür üretimiyle ünlü Zonguldak'ta, Ankara kara yolunda yer alan ve kent merkezine 20 dakika uzaklıktaki akarsu, sarkıt ve dikitleriyle milyonlarca yıllık mercan fosillerinin yer aldığı Gökgöl Mağarası, tatilcilerin daha otellerine yerleşmeden gezmekten kendilerini alıkoyamayacakları güzellikler sunuyor. Tatilciler, kent merkezine 10 dakika uzaklıktaki eğitim ocağında, madenci olmanın anlamını da öğrenebiliyorlar. Giydikleri işçi kıyafetleri ve taktıkları baretlerle yerin altına giren konuklar, kömür damarlarında “karaelmasa” dokunmanın, üzerlerine bulaşan kömür karasının yüzlerine kattığı anlamdan, emeğin başkentinde bulunmanın ne demek olduğunu hissedebiliyorlar.



HARMANKAYA ŞELALELERİ



İlk gününü mağara ve eğitim ocağında edindikleri izlenimlerle geçiren tatilciler, kentteki ikinci günlerinde Harmankaya Şelaleleri'nde yürüyüş yapabilirler. Zonguldak'a gelenlerin, mitolojide yeraltı tanrısı Lades'in ülkesine açılan yollardan biri olarak gösterilen Cehennemağzı Mağaraları'nın mistik havasını hissetmeden bölgeden ayrılmaması gerekiyor. Ereğli'den 1-1,5 saat uzaktaki Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde Türkiye'nin 105. tabiat anıtı olarak tescillenen Gümeli Ormanı'nın yakınında yer aldığı 1637 metre yükseklikteki Bacaklı Yayla Tepesi ve dağın eteğindeki Bölüklü Yayla, doğal güzellikleriyle keşfetmeyenlerin pişman olacağı yerler arasında bulunuyor.





ÇAYCUMA

Gümeli belde merkezinden insanların araçlarıyla ya da sık ormanlarının arasından akan derelerin şırıltısını dinleyerek uzun yürüyüş sonrası varabileceği yaylalar, çeşitli sporlara elverişli yamaçları, zengin bitki ve hayvan çeşitliliğiyle turistleri cezbediyor. Kent merkezinden 45 dakika uzaklıktaki Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde bulunan MÖ 7. yüzyılda kurulan Karadeniz'in “Efes”i olarak gösterilen antik kentte ortaya çıkarılan eserler, ziyareti ertelenmemesi gereken yerlerin başında geliyor. Zonguldak'ın yaklaşık 80 kilometrelik kıyı şeridi boyunca Sazköy, Filyos, Türkali, Göbü, Hisararkası, Uzunkum, Kapuz, Karakum, Değirmenağzı, Ilıksu, Kireçlik, Armutçuk beldesi, Ereğli ilçesi ve Alaplı ilçesi kıyıları, Karadeniz'de serinlemek isteyenlerin uğramadan ayrılmaması gereken yerlerden.





“ÇEŞME-İ CİHAN BU MU OLA?”



Osmanlılarca fethi öncesinde şehre tepeden bakan Fatih Sultan Mehmet'in “Lala, Çeşm-i Cihan (dünyanın gözbebeği) bu mu ola?” dediği bildirilen Amasra, 4000 yıllık tarihiyle bölge turizminin en ilgi çekici yerlerinden biri. 1.5 kilometre uzunluğundaki Amasra Plajı'nın yanı sıra bölgede merkezden 30-45 dakika gibi bir sürede ulaşılabilen İnkumu tatil beldesi, Mogada Plajı, Güzelcehisar ve Çakraz sahilleri de deniz turizmine hizmet ediyor. Şirin bir Karadeniz ilçesi olan Amasra'ya 4 kilometre uzaklıktaki, Gaius Julius Aguilla tarafından MS 41-54 yıllarında Roma yol ağının bir parçası olarak imparator anısına yaptırılan Kuşkayası Yol Anıtı, Bedesten ve İnziva mağarası, 5 bin kişilik tiyatro, forum, şeref yolu, akropol ve nekropol gibi bölümler, hala toprak altında bulunuyor.



AŞK ACISINI DİNDİREN ŞELALE



Merkezden 53 kilometre uzaklıkta bulunan Ulus ilçesindeki aşk acısını dindirdiğine inanılan Ulukaya Şelalesi de ilginç öyküsüyle görülmeye değer yerler arasında. Aşk Tanrısı Eros'un, eşi Hera kendisini artık sevmiyor diye intihar eden Selamnos'un bedenini dönüştürdüğü şelaleden su içen, mendil ıslatan ya da yüzünü yıkayanların, yaşadıkları aşk acılarından arındığına inanılan mitolojik öyküyü dinleyenler, Ulukaya köyünde 20 metre yükseklikten yazları da dahil olmak üzere sürekli akan şelaleyi keşfetmeden bölgeden ayrılmamalı.





ULU YAYLA



Ulus'taki Ulu Yayla da çevresini saran ağaçları, çiçekleri, pınarları, mağarası ve yaban hayvanlarıyla doğaseverlerin vazgeçemeyeceği turistik alanlardan. Akçakese köyündeki 280 hektarlık 7 kilometre uzunluğundaki Ulu Yayla, ortasında yer alan göleti, içinden yeraltı nehirlerinin geçtiği mağarası ve çeşitli sporlara elverişli yamaçlarıyla görenleri adeta büyülüyor. Karaca ve geyik gibi çok sayıda yaban hayvanının bir arada görülebileceği Uluyayla, çevresindeki ormanlarıyla doğa yürüyüşleri için eşsiz bölgeler arasında gösteriliyor.



MÜZE KENT SAFRANBOLU



Bartın'dan yaklaşık 1,5 saat uzaklıktaki Karabük'ün Safranbolu ilçesi de tarihi konaklarıyla adeta zamanda yolculuk yaptırıyor. 18, 19 ve 20. yüzyıllarda inşa edilmiş yaklaşık 2 bin tarihi evle Türk kent kültürünü günümüze taşan Safranbolu, ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biri. Doğa gezileri, bisiklet turları, kır yürüyüşü gibi birçok aktivite yapmanın mümkün olduğu ilçe merkezinden Avdan, Sorgun, Dede, Büyük Düz, Küçük Düz, Çakırören, Küçük, Bostancık ve Arıcak yaylalarına da ulaşılabilir.



ESKİPAZAR



Doğa yürüyüşlerinin zorlu parkurları arasında gösterilen, kenarları dik ve yüksek olan Şeker Kanyonu'nun yer aldığı Safranbolu'da, tropik bölgeler dışında dünyada pek az ormanda görülebilecek kadar çok sayıda ağaç türü görülebilir. Safranbolu, çeşitli ağaç türlerinin yanı sıra bazı ağaçların olağanüstü çap ve boya ulaşan örneklerinin oluşu ve zengin yaban hayatı potansiyeliyle eşsiz bir ekosistem özelliğinde. Eskipazar ilçesinin yaklaşık 3 kilometre doğusunda bulunan ve ortaya çıkarılan mozaiklerle Karadeniz'in Zeugması olarak adlandırılan Hadrianoupolis Antik Kenti, kültürel değerlere önem verenlerin uğramadan dönmemesi gereken yerler arasında.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Karadenizin güzelliklerini tanıyalım
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bayragımızı Tanıyalım
» Trabzonsporun rakibi Derry City

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BZMFRM,Oyun Arşivi,Program Arşivi,Online Oyunlar,Knight,Metin2,CS,Ödev Arşivi,Online,Slayt,İndir :: Resimler Videolar Müzikler :: Resimler-
Buraya geçin: